Mi a teendő, ha a a diákot óraközi szünetekben SEMMILYEN esetben nem engedi elhagyni az iskola területét? Nem kivétel ez alól a nagykorú tanuló sem!
Valószínű, hogy azért van ez, mert baromi sokat lógtak az odajárók, aminek a következménye, hogy kevesebb pénzt kap az iskola az államtól.
Ha dolgozni jársz, szerintem ezt az igazgatóval dumáld meg, hogy kimehess.
00:46
igen, éppenséggel kimehet, csak nem kell csodálkozni ha az illetőt kivágják az iskolából, mint a taknyot
6.15-nek
A kérdező elmúlt 18 éves,és dolgozni jár az iskolába...olvasd végig.
Minden egyes oktatási intézmény házirendje tartalmazza az iskola elhagyásának szabályait, ezért ezt kellene átolvasni. Bár én még nem találkoztam olyannal, amelyik megengedte volna, hogy a diákok tanítási idő alatt elhagyják az iskola területét tanári engedély nélkül.
Ugyanis a vonatkozó jogszabályok szerint az iskola felelős a tanulói testi épségéért (és minden egyébért) attól a pillanattól fogva, hogy beléptek az iskola kapuján, egészen addig, amíg tanítás végén kilépnek onnan. Nem véletlen az sem, hogy az épületen belül hivatalosan _mindig_ biztosítani kell a diákok felügyeletét a pedagógusoknak.
A 18 éven felüliek esetét nem tudom, de erős a gyanúm, hogy ők sem járkálhatnak ki-be szabadon, hiszen az iskola nem erről szól.
A munka miatt pedig írásos igazgatói engedélyt kellene kérni, aminek bemutatásával a portás / ügyeletes tanár bizonyára kienged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!