Érdemes feljelentést tenni?
Mindig a kérdéses problémát kell megoldani.
1.Lopjad vissza.
2.Fényképezd le a telkeden.
3.Újból lopd vissza a szomszédba.
4.Tegyél feljelentést mert már van bizonyítékod.
:-)
"Az tarthatná vissza, hogy ha LEBUKIK, az a faramuci helyzet áll elő, hogy letartóztathatják lopásért a SAJÁT értékeinek visszaszerzése miatt."
Fordítom: Emberünk éppen ott emelgeti a betonokat, amikor hirtelen rájuk világít a szomszéd a zseblámpával, hogy ott vannak a földjén, és viszik a betont. Hogy te is értsd, birtokháborítást követ el, és mivel nincs bizonyítéka arról, hogy övé a beton, ezért lopást is elkövet. Érthető, vagy még szájbarágósabban írjam?
Diamondree válasza a tökéletes megoldás!!!
Egy kamukamera 1390 Ft itt
Mozgásérzékelős, forgós, villogós. Jó!
Az iméntihez:
Honnét tudná a szomszéd, hogy a lopás idején már működött-e a kamukamera, sőt: hogy készült-e videofelvétel a dologról.
Mivel még nem kérdeztél rá javaslom pár ismerőssel együtt menj át érdeklődni, akik később tanúskodnának. Ha ott helyben figyelmezteted, hogy magánlaksértés és tulajdon elleni szabálysértésért (gondolom 20 000 ft-nál alacsonyabb értékű) eljárást indítasz, akkor valószínűleg át fogja adni. Az is segít, ha ott helyben kihívod a rendőröket.
Ha átmész akkor azzal téged jelenthet fel, még ha tudnád is bizonyítani, hogy a tied.
Amúgy miért lophatta el?
én megértem, hogy fél a szomszédtól. Nekem is volt ilyen.
Amikor VÁSÁROLTUNK valamit, amit láttak az udvarunkon, a kicsi gyerek megkérdezte: Ti is LOPTÁTOK azt?
:(
Kamerával hogy megvédesz valamit az egy nagy tévhit.
Esetleg ha jól elvan rejtve, vagy valami kispécizett kütyü.
A kínainál veszel egy diódás lézer villanyt.
A fénycsóvát ráteszed a kamera látólencséjére.
És táncolhatsz a kamera előtt csak egy vörös folt lesz a felvételen :-)
Mondjuk nagy bevásárló központokban, ott több kamera van felszerelve.
És vannak figyelők a monitornál ott ez nem válik be.
Esetleg ha észrevétlenül fel tudod rögzíteni egy dugi helyre akkor órákig is kereshetik a hibát :-)
De egy átlag lakásnál ha nincs otthon senki hmm.. :-)
Ezt most nem azért írtam hogy tippet adjak hogy hogyan rabold ki a szomszédod.
Hanem figyelmeztetésnek arra, hogy a kamera megoldás nem 100% védelmet jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!