Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Érdemes feljelentést tenni?

Érdemes feljelentést tenni?

Figyelt kérdés
A hobbikertünkből(be van kerítve) elloptak 9 db betonoszlopot meg egy vashordót.Azt is tudjuk ki volt a tolvaj,de nem akarunk belőle "bajt",mivel a szomszéd volt az aki elvitte önhatalmúlag az oszlopokat,és a hordót,és nem is nagyon titkolják!Mivel az oszlopok is,meg a hordó is ott van az ő portájukon.Csak az a baj,hogy nem tudjuk bizonyítani,hogy a mieink voltak azok az oszlopok.(bár én 100 %-ra felismertem)Most akkor hagyjuk nekik azt,hogy bármit elvigyenek tőlünk minden következmény nélkül,vagy mit csináljunk? El szeretnénk adni ezt a hobbitelket hamarosan,de addig is kellene valami megoldás!:(
2012. febr. 23. 14:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
14%
Ez is egy értettlen. Elopták nem tudom bizonyítani visszalopom. Ő sem fogja tudni bizonyítani. Mit nem lehet ezen megérteni. Hallé van az agyatok helyén? A verőlegények sem rossz 5 let.
2012. febr. 23. 15:15
 12/19 anonim válasza:
67%

Mindig a kérdéses problémát kell megoldani.

1.Lopjad vissza.

2.Fényképezd le a telkeden.

3.Újból lopd vissza a szomszédba.

4.Tegyél feljelentést mert már van bizonyítékod.

:-)

2012. febr. 23. 15:35
 13/19 anonim ***** válasza:
71%

"Az tarthatná vissza, hogy ha LEBUKIK, az a faramuci helyzet áll elő, hogy letartóztathatják lopásért a SAJÁT értékeinek visszaszerzése miatt."

Fordítom: Emberünk éppen ott emelgeti a betonokat, amikor hirtelen rájuk világít a szomszéd a zseblámpával, hogy ott vannak a földjén, és viszik a betont. Hogy te is értsd, birtokháborítást követ el, és mivel nincs bizonyítéka arról, hogy övé a beton, ezért lopást is elkövet. Érthető, vagy még szájbarágósabban írjam?

2012. febr. 23. 15:36
 14/19 Theorba ***** válasza:

Diamondree válasza a tökéletes megoldás!!!

Egy kamukamera 1390 Ft itt

[link]

Mozgásérzékelős, forgós, villogós. Jó!

2012. febr. 23. 16:30
 15/19 Theorba ***** válasza:

Az iméntihez:

Honnét tudná a szomszéd, hogy a lopás idején már működött-e a kamukamera, sőt: hogy készült-e videofelvétel a dologról.

2012. febr. 23. 16:32
 16/19 anonim ***** válasza:

Mivel még nem kérdeztél rá javaslom pár ismerőssel együtt menj át érdeklődni, akik később tanúskodnának. Ha ott helyben figyelmezteted, hogy magánlaksértés és tulajdon elleni szabálysértésért (gondolom 20 000 ft-nál alacsonyabb értékű) eljárást indítasz, akkor valószínűleg át fogja adni. Az is segít, ha ott helyben kihívod a rendőröket.

Ha átmész akkor azzal téged jelenthet fel, még ha tudnád is bizonyítani, hogy a tied.

Amúgy miért lophatta el?

2012. febr. 23. 17:22
 17/19 anonim ***** válasza:
igen érdemes , ismeretlen személy ellen kezdik a nyomozást ! a hordót jelöld meg valamivel ,úgy kicsi ügyes jellel és mondod ,hogy azért lett a hordó megjelölve mert pálinkát főzettél valamikor régen! és a feljelentésnél el mondod a nyomozóknak ,hogy hol láttad a dolgaidat!
2012. febr. 23. 17:48
 18/19 anonim ***** válasza:

én megértem, hogy fél a szomszédtól. Nekem is volt ilyen.

Amikor VÁSÁROLTUNK valamit, amit láttak az udvarunkon, a kicsi gyerek megkérdezte: Ti is LOPTÁTOK azt?

:(

2012. febr. 23. 19:04
 19/19 anonim válasza:

Kamerával hogy megvédesz valamit az egy nagy tévhit.

Esetleg ha jól elvan rejtve, vagy valami kispécizett kütyü.

A kínainál veszel egy diódás lézer villanyt.

A fénycsóvát ráteszed a kamera látólencséjére.

És táncolhatsz a kamera előtt csak egy vörös folt lesz a felvételen :-)

Mondjuk nagy bevásárló központokban, ott több kamera van felszerelve.

És vannak figyelők a monitornál ott ez nem válik be.

Esetleg ha észrevétlenül fel tudod rögzíteni egy dugi helyre akkor órákig is kereshetik a hibát :-)

De egy átlag lakásnál ha nincs otthon senki hmm.. :-)

Ezt most nem azért írtam hogy tippet adjak hogy hogyan rabold ki a szomszédod.

Hanem figyelmeztetésnek arra, hogy a kamera megoldás nem 100% védelmet jelent.

2012. febr. 26. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!