Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Le tudnátok írni a véleményete...

Le tudnátok írni a véleményeteket arról, hogy miért jó ilyen szigorú drogtörvényt alkalmazni itthon? Lehetőleg olyan írjon akinek a fű nem egyenlő a heroinnal, köszönöm.

Figyelt kérdés
2012. febr. 21. 13:27
 1/9 anonim ***** válasza:
57%

Mert már az alkohollal, cigivel is elég problémája van a társadalomnak, azokat csak azért nem tiltják be, mert nem akarják vissza Al Capone világát. Nézd meg, hány részeg ember botorkál az utcán, hányan halnak meg májbetegségben, emésztőrendszeri rákokban az alkohol miatt és tüdőrákban a cigi miatt.

Ha mégtöbb drogot engedélyeznénk, azzal csak mégtöbb lehetőséget adnánk erre az önmérgezésre.

A füves cigiben még füstszűrőt sem lehet tenni, mert az kiszűrné belőle a THC hatóanyagot, ergó még a rendes ciginél is jobban rákkeltő, tüdőkárosító anyag.

2012. febr. 21. 14:13
 2/9 Dr.Sámán Samy válasza:
73%

Őszintén szólva nem értem én se. Kifejezetten a zöld az ami szerintem lehetne legális. Itt is ki lehetne alakítani zöld kávézókat vagy teaházakat.

Csak pár érdekes dolog. Ha alkoholt iszol agresszív leszel ha szívsz nem. Az alkohol fogyasztás a tudatmódosítás miatt rengeteg balesetet okoz, a fű nem. Ha füvezel csak kellemes közérzeted lesz, aztán éhes leszel ha alkoholt iszol, akkor hangoskodsz és rendet bontasz esetleg randalírozol.

Végeredményben a kelleténél több alkoholfogyasztás veszélyesebb mint egy füves cigi.

Szóval én nem tudom miért legális az egyik, amíg a másik nem annak ellenére, hogy az alkohol legális drogként veszélyesebb sok illegálissal szemben.

2012. febr. 21. 14:14
 3/9 anonim ***** válasza:
36%

A legjobb drogtörvények szerintem Lengyelországban vannak:

-cigizni szinte sehol sem szabad

-Nyilvános helyen illegális inni és részegnek lenne. Ha a rendőr észreveszi, hogy részeg vagy, elkobozza az italodat majd bezár egy fogdába más részeg emberekkel, amíg ki nem józanodsz. Aztán kifizettetik veled az ottartásod és az elfogási akció költségeit, majd szabadon engednek

2012. febr. 21. 14:16
 4/9 Dr.Sámán Samy válasza:
30%

Zöld Kobold van különbség azért.

Nálunk ez helyhiány miatt nem oldható meg másrészt az emberek így is adósságban ülnek ezután már élni se lenne pénzük.

Hollandoknál meg működik az a rendszer, hogy egy kevés gyenge füvet szabadon szívhatsz/ehetsz/ihatsz bárhol. Persze az nem az az erős csak egy kis komfort érzetet ad.

A randalírozás senkinek se jó de ezt mindet az alkohol mértéktelen ivása okozza.

Elárulom, hogy egy szál füves cigi amit általában nem 1 ember szív el kevésbé káros mint a rendes cigi...Azért mert amig elszívnak 1 zöld cigit 2en 3an vagy többen addig azalatt az idő alatt egy rendes dohányos több cigit szív el. A fű egy ritka alkalom nem állandó.

Viszont bevezetni itt se lehetne mert nincs meg a kultúrája, ahogy az ivásnak sincs már meg.

Az utcai ivászatot pedig hazánkban is tiltják. Közterületen tilos alkoholt fogyasztani és büntetik, persze nem ennyire "drasztikusan".

Ha a fű legális lenne akkor sokan visszaélnének vele és túlzásba vinnék.

Az átmeneti időszakot nem vállalja az állam amíg az emberek hozzászoknak, hogy mennyit szabad.

2012. febr. 21. 14:21
 5/9 Dr.Sámán Samy válasza:
28%

Én azt mondom meg lehetne csinálni itt bármit. Európa közepén vagyunk hatalmas vízkészlettel, kiválló termőfölddel stb. Hatalmas gazdasági előnyeink vannak, amit nem használunk ki. A morális problémák megoldásra várnak de senki sem törődik vele megfelelő módon.

Nem azért nincs nálunk semmi hasznos meg jó, mert nincs rá igény, hanem azért, mert vannak nagyobb hatalommal rendelkező emberek/cégek/államok amiknek érdeke, hogy nekünk ne legyen jó.

A fű legalizálása is elképzelhetetlen. A magyar ember annyira a szarban él, hogy ha egy kis jót engednek neki azt túlzásba viszi. Emiatt inkább ne legyen semmise jó neki és nem csinál sz@rt.

2012. febr. 21. 14:25
 6/9 anonim ***** válasza:
70%

"Le tudnátok írni a véleményeteket arról, hogy miért jó ilyen szigorú drogtörvényt alkalmazni itthon? "

Nem tudnánk mert nem jó. Ezek közül rengeteg potyára lett betiltva ugyanis más célra is alkalmazható pl a gyógyászatban. És mikor szükséged lenne rá, elég nehezen és drágán tudsz hozzájutni.

2012. febr. 21. 14:57
 7/9 anonim ***** válasza:
34%

"A füves cigiben még füstszűrőt sem lehet tenni, mert az kiszűrné belőle a THC hatóanyagot, ergó még a rendes ciginél is jobban rákkeltő, tüdőkárosító anyag."

Mióta? :O

2012. febr. 21. 15:01
 8/9 anonim válasza:
a cigarettát és az alkoholt azért nem tiltják be mert abból jön a sok lé az államnak. Ugyan úgy ahogy a benzinből is... A kemény drogok meg.... hát nem tudom. Hogy nézne ki egy város ahol az emberek két harmada az utcán vagy otthon fekszik és belőve csodálkozik az ajtón a kilincsre. Lehet hülyeség
2013. febr. 18. 18:00
 9/9 anonim ***** válasza:

Az a baj a fű egyes embereknél komoly mentális problémákat válthat ki, pl pánikbetegséget, ami lehet hogy magától is kialakulna, lehet hogy nem, ezéet nem mondom hogy csam úgy szórjuk az utcára, ha egy gyógyszernek ilyen mellékhatásai vannak vénykötelessé teszik.

Azt támogatom hogy orvosi felhasználásra legalizálják de nem tudom jó ötlet-e ennyi elfojtott mentális probléma országában csak úgy legalizálni fűnek-fának. Esetleg még az lenne jó ha ilyeb café shopban lehetne szívni, bemész, elszívod a spanglit és ott a személyzet ha valami baj történik.

2018. febr. 21. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!