Ha egy 16 évesnek már van annyi kötelezettsége mint egy felnőttnek, akkor ők miért nem szavazhatnak, és vehetnek alkoholos italt?
Annyi kötelezettsége??? Na jó, legyen. :-)
A szellemi érettséghez idő (kor) kell. A legtöbb országban a 18 évet tekintik korhatárnak, de vannak országok (pl. USA egyes tagállamai) ahol 21 év a határ. 16 évesen ha jól tudom a "civilizált" világban sehol sem tekintenek valakit felnőttnek.
Ausztriában 16 év a szavazási korhatár, pedig civilizált világbeli. Kivéve az Európai Parlamenti választásokat, ott 18.
16 év még Brazíliában, Kubában, Németország bizonyos régióiban, de csak a területi választásokat illetően, a Man-szigeten, és Ecuadorban.
"Csak mint érdekesség Magyarországon is szavazhat egy 16 éves, amennyiben törvényes házasságban él."
- ez így nem teljesen igaz.
Ha 16 éves kor betöltését követően a törvénynek megfelelően házasságot kötött, így korrekt. Tekintve, hogy ha még 18 éves kora előtt elválik, akkor is megmaradnak ezen jogai. (Nagykorúnak minősül)
:D:D:D
Engem aztán rohadtul nem érdekel a százalék, de most nem tudom nem megkérdezni, hogy miért ennyire rossz százalékú a válaszom? A 3. az enyém.
Leírtam a tényeket, hogy hol 16 év a szavazási korhatár. Az, hogy Mo.-n miért nem szavazhatnak az azért van, mert így döntöttek. Példának írtam, hogy vannak helyek, ahol értelmetlen lenne a kérdés, mert 16 év a korhatár. Ennyi. Biztos sok embert megsértettem vele.
Egyszerűen nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!