Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van egy autóm és ez miatt nem...

Van egy autóm és ez miatt nem jár nekem semmi?

Figyelt kérdés
Meg szűnt a munkahelyem,de nincs meg az a bizonyos nap,ami után munkanélküli járna,viszont az önkormányzatnál meg nem regisztrálnak,mert van egy autóm,ami meg haladja azt a vagyoni értéket,ami után jár pótlék,azaz olyan 900ezret ér,amit évek alatt sikerült nagy nehezen kifizetnem lizingből!Mármost még TB sem jár,azaz semmi!Most mi tévő legyek,hogy valami járjon,még ha pénz nem is,de legalább orvosi ellátás,ha netán valami baj lenne addig,még nem találok munkát,ami elég nehéz a környékemen!?Vagy ilyen rossz a törvény,hogy akinek van egy 10 éves autója,akkor már az gazdag és halljon éhen?Vagy menjen lopni?
2012. febr. 17. 13:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Semmi nem jár, mert van vagyonod! Akár milyen nagy értékű, amíg van, nem vagy rászoruló!
2012. febr. 17. 13:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát ez az,amit évek során nagy küzdelem után megszereztem,az vagyon?Mindegy hogy már használni is csak akkor tudom,ha nagyon szükséges?Nem értem én ezt a törvényt,tehát innentől kezdve úgy élek meg,ahogyan akarok,mert az állam levette rólam a segitő kezét,viszont ha meg lopok,akkor rögtön rám teszi a kezét!Hát igazságos ez a törvény?Mindig kerestem valamilyen munkát,hogy ne élősködjek senkin,de amikor bajban van az ember,akkor magára van utalva!Adjak el mindent,hogy ne haljak éhen,aztán ha lesz munkám,kezdjek mindent elölről!
2012. febr. 17. 13:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Önkormányzati ellátást csak 1 év regisztrált álláskeresősség után kaphatnál, ha nem kaptál a munkaügyitől álláskeresési járadékot.

Törvény szerint:

4. § (1) E törvény alkalmazásában

b)16 vagyon: ha e törvény másként nem rendelkezik, az a hasznosítható ingatlan, jármű, továbbá vagyoni értékű jog, amelynek

ba) külön-külön számított forgalmi értéke, illetőleg összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a harmincszorosát, vagy

bb) együttes forgalmi értéke az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a nyolcvanszorosát

meghaladja, azzal, hogy a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátások jogosultsági feltételeinek vizsgálatánál nem minősül vagyonnak az az ingatlan, amelyben az érintett személy életvitelszerűen lakik, az a vagyoni értékű jog, amely az általa lakott ingatlanon áll fenn, továbbá a mozgáskorlátozottságra tekintettel fenntartott gépjármű;

Azaz ha az autód értéke meghaladja a 855ezer forintot, akkor nem számítasz rászorulónak.

2012. febr. 17. 14:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Magunk közt szólva ezt te cseszted el. Nekem is van autóm értéknek ráírtam 120 ezret, meg is kaptam a segélyt. Az ügyintézőnek nemhogy nem kötelessége, de nincs is jogköre, sem végzettsége az értékbecsléshez, valamint nem is érdekli őket. Egyedül rajtad áll milyen értéket írsz rá.
2012. febr. 17. 14:28
 5/5 dodi48 ***** válasza:
Írasd át más nevére
2012. febr. 17. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!