Mit tehetek, ha betörnek hozzánk?
Az én szobám az emeleten van. Emeletre fel szoktak jönni a betörők?
Ha meglátom őket mondjuk a szobámban, akkor mit tesznek velem? Leütnek, vagy mi? Illetve ha az emeleten vannak, de nem a szobámban, akkor én mit tegyek? Ha hívom a rendőrséget szerintem nem megyek sokra. Sok idő, amíg ide kiérnek, elég rossz a közbiztonság. Tehát mit tehetnék ha betörnének hozzánk?
16/L (tehát ezen információ ismeretében válaszoljatok. szóval nem tudom leütni őket..:D)
Szerintem azon érdemesebb gondolkozni, hogy mit tehetek, hogy ne törjenek be hozzánk. - Jobb zárak, rácsok az ablakra, ha földszinti lakás, ha kertesház akkor esetleg kutya.
Viszont szerintem a betörők általában megpróbálják csendben elvégezni a dolgukat, amikor a tulajdonosok nincsenek otthon.
De persze nyilván betörhet hozzátok egy pszichopata gyilkos is, aki lemészárol mindenkit, csak ilyen dolgokon nem érdemes agyalni.
Ha félsz, akkor jobb zárakat kell felszerelni. :)
Errefelé profi betörőbanda járkál. Egyik ismerősömékhez úgy törtek be, hogy valami nagyon jó ajtójuk volt, több záras, stb (nem értek hozzá, de a rendőrök szerint is csoda volt, hogy betörtek).
Szerintem ha be akarnak törni, akkor úgyis be fognak...
Gondolkozz az ő fejükkel. Csak oda törnek be, ahol "profitja" is lesz. Ha arra koncentrálsz, hogy ne tudják eldönteni, h mennyi érték van a házban, akkor nem fognak betörni. Persze, nem azt mondom, h kivülről úgy nézzen ki a ház, mint egy putri, de ha nagyon puccos, az sok mindent elárul.
Nem kell senkinek tudni, h mikor mit veszel és ne hagyd, hogy belássanak. Én pl. mindig becsukom az összes előszobai ajtót, ha pizzafutár jön.
Unokatesóm (lány) ágyánál mindig van egy baseball-ütő is, szerintem kicsit túlzás, de ez is egy megoldás :)
Nem giccses. Normális, átlagos családi ház.
Én arra gondoltam, hogy gumibotot berakom magam mellé az ágyba :P
A több zár nem megoldás, ha nem zárod be, vagy a lábtörlő alatt van a pótkulcs. :P
De amúgy, ha nagyon akarnak, be tudnak törni tényleg, de meg kell nehezíteni a dolgukat, hogy ne akarjanak/ne érje meg betörni.
Legyen nálad spray, esetleg balta vagy serpenyő és ha tudod hányan vannak akkor úgy könnyebb.
Ha sokan akkor mondjuk nemigen érsz ezekkel sokat..
Mozgáerzékelős lámpa se rossz..
meg a magas kerítés és kutya persze
Kutya van. Csak hát én ugye az emeleten alszok, ide nem hallatszik fel minden.
Anya meg annyira mélyen alszik, hogy akár bomba is robbanhat :)
Amúgy a háziállatokat nem szokták bántani? Mondjuk az ugató kutyát. Vagy a házban lévő cicát, tengerimalacot...
Naponta kb 30 helyre törnek be. És még nem kapták el őket! Kb 7-en vannak.
Amúgy mindig itthon van valaki.
Ha annyira profik nem mennek oda ahol otthon vannak egy jó betörő csapat előbb mindig felderít, megfigyel.
Javaslom a mozgásérzékelő lámpákat.
Áruházakban van olcsón, csak a földbe kell leszúrni és a nappal összegyűjtött fényből van energiája.
Kollégám vett a tesco-ba és neki bevált, azt mondja jó.
Vagy hagyj égve egy kis lámpát az ablaknál minden éjjel máshol, valami kicsi égővel, ami nem fogyaszt sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!