Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A kommunizmusnak es a demokrac...

A kommunizmusnak es a demokracianak mik a jellemzoi?

Figyelt kérdés
2012. febr. 16. 19:15
 1/6 anonim ***** válasza:
50%
Elvileg mindkettőnek az egyenlőség. A gyakorlatot meg szerintem látod a demokrácia esetében. Kommunizmus meg nem volt, még soha sehol, tehát annak a gyakorlati megvalósítását nem ismerhetjük.
2012. febr. 16. 19:34
 2/6 anonim ***** válasza:
43%

A kommunizmus gyakorlatát láthatod a volt Szovjetuniótól Észak-Koreáig.

Igazi demokrácia pedig még sosem volt sehol, így igazából nem lehet tudni.

:)

Amúgy pedig kedves Emerencia, ajánlom legjobb barátnődet Wikit.

2012. febr. 16. 21:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Szovjetunió és Észak Korea hogy jön a kommunizmushoz? A kommunizmus alapja az egyenlőség, a Szovjetunióban nem kis diktatúra volt, mint ahogy É-Koreában sem. A világ bármely országára könnyebb ráfogni, hogy ott kommunizmus van/volt mint erre a kettőre. Ezzel a válasszal csak félrevezeted a kérdezőt.
2012. febr. 16. 23:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem, a kérdezőnek a Wikipédiát ajánlottam mivel a kérdésre képtelenség röviden válaszolni, nem is igazán egyértelmű mire kíváncsi.

A válaszom kritizált része pontosan neked szólt, mert már okádnom kell ettől a "kommunizmus igazából még sehol se volt" marhaságtól. A kommunizmus felé vezető útnak deklarált módja az egypárti diktatúra. Ha ráadásul száz alkalomból százszor az lett belőle, akkor illene levonni a megfelelő következtetést.

2012. febr. 17. 08:34
 5/6 anonim ***** válasza:
az, hogy mára a legnagyobb komcsikból lettek a legnagyobb demokraták.
2012. febr. 17. 10:00
 6/6 A kérdező kommentje:
koszi amugy a masodikhoz szolva a wikin nm talaltam meg azt amit kerestem
2012. febr. 19. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!