A holokauszttagadást tiltó törvényt érvényteleníti a magyar alkotmány?
"Én úgy tudom, hogy 1 napig volt hatályos. "
Persze, a módosításáról szóló törvény, vagyis az, ami kimondta, hogy "... egészül ki". Mert a már kiegészült, akkor ugye többé nem kell már kiegészíteni. Másszóval az azt mondta, h a febr. 22-én elfogadott kiegészítés a kihirdetés után 30 nappal lépett hatályba ( ez akkor április eleje volt. )
# 6/10 Időpont 02-13 22:04 által írt változat 2010. július. 23-tól hatályos.
Ami az ENSZ alapokmányát és a szólásszabadságot illeti, nos elôfordul, hogy egy alapjog gyakorlása korlátoz valaki mást egy másik alapjogában. Ilyenkor rangsorolják az alapjogokat. Emberéletet természetesen semmilyen jog gyakorlása nem veszélyeztethet és az emberi méltóságot sem sértheti más jog gyakorlása. Ebben az esetben errôl van szó.
Konkrétan ENSZ: 2007 márc. 22-én a Közgyûlés elfogadta a 61/255.számú határozatot a holokauszt tagadásról:
" 1. Condemns without any reservation any denial of the Holocaust;
2. Urges all Member States unreservedly to reject any denial of the Holocaust as a historical event, either in full or in part, or any activities to this end. " - [link]
Magyarul: "1. Fenntartás nélkül elítéli a holokauszt bármilyen tagadását;
2. Sürgeti valamennyi tagállamot, hogy fenntartás nélkül utasítsa el bármilyen tagadását a holokausztnak mint történelmi eseménynek, akár részleteiben, akár egészében, akár olyan tevékenységet, mely ilyesmire irányul."
Ahhoz képest, hogy - mint látható - az ENSZ 2007 márc. óta sürgeti, sôt, a németek 2008-as EU elnökségük alatt szerették volna rávenni az összes EU tagállamot, szal mindehhez képest nem kapkodták el.
A wikiben van táblázat, hogy melyik állam hogy bünteti.
Bocsi, az elôzôben az ENSz doksi linkje nem bztos, hogy mûködik, az alábbi elérési út biztos:
[link] - ( választott nyelven belépsz ) - jobboldalon "Resources and Services" alatt: Documents - "General Assembly" alatt "Resolutions" - "61st - 2006" - a listából: A/RES/61/255 .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!