Akkor most nem kéne marihauanát szívni?
Ha jól értem, akár 2 évet is kaphatok ha elszívok egy spanglit..
Most ez hogy fog müködni, ha mondjuk bent a szobámban szívok, oda nem jön be senki, de ha kimegyek az utcára, és egy rendör megállít, és mondjuk látja hogy bevagyok tépve, 2 év büntetést kaphatok, csak azért mert bevagyok tépve?
19. Válaszadó.
Például van pár ismerősöm, akik hetente tépegettek/tépegetnek már több, mint tíz éve. Egyikükről tudom, hogy már keményebb dolgokkal is él.
Meglátszik rajtuk, már évek óta, még ha "józanok" is nem 100%-os sem a beszédük, sem a mozgáskoordinációjuk.
Lehet, hogy a marihuána nem "olyan" káros, mint az alkohol, de tagadni, hogy bármilyen káros hatása lenne, az hülyeség.
@Gatyagumi: Na és aki hetente keménye berúg?
Rossz az összes törvény úgy ahogy van...
Nem drogoztam soha, nem is akarok, de akkor sem értek egyet ezekkel... Aki akarja miért nem szívhat kis mennyiséget?
Az ő dolga...
Akkor leírom mégegyszer, l a s s a n , hogy mindenki megértse.
A drog, tök mindegy, hogy fű, fa, por, intravénásan vagy inhalálva, n e m j ó d o l o g !
N a g y o n r o s s z !
Ne mondjunk már olyan marhaságokat, hogy nem is olyan rossz, meg hogy csak ritkán, meg hogy csak ennyit-annyit, ilyet-olyat.
Aki ezt mondja, és maga is él vele, az a lelke mélyén rohadtul tudja, hogy mekkora marhaságot csinál, és ezzel nyugtatgatja magát.
Azért akarják sokan legalizáltatni, hogy ne legyen akkora bűntudatuk, mert használják ezt a sz a r t . Ha a törvényesség valamilyen látszata övezné ezt is, mint a cigit meg az alkoholt, akkor megszabadulnának a kis szorongásaiktól.
Előttem szólónak: é n n e m a z t m o n d t a m , h o g y a z a l k o h o l a z j ó ó ó , h a n e m a z t , h o g y a f ű s e m k e v é s b é r o s s z , m i n t a z a l k o h o l!
Igen, az általam ismert kemény alkoholisták is hasonló gondokkal küzdenek 25-30 év kemény szittyózás után. A két haveromat meg röpke 15 év alatt a szintjükre vágta a cucc.
Hát ez van.
Nem, nem kéne marihuánát szívni.
Valamit elfelejtettem.
Az ilyen "az ő dolga" hozzáállás nem sok jót szül.
"Jóska mostanában sokat kocsmázik, nem kéne beszélned vele, mi a baj?"
"ÁÁÁ! Az ő dolga. Igyon, ha kedve tartja!"
Pont a szociális hálónak, a családnak, barátoknak lenne az az egyik feladata, hogy ilyen esetekben időben lépjen, és megakadályozza az adott személy lecsúszását.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!