Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Akkor most nem kéne marihauaná...

Akkor most nem kéne marihauanát szívni?

Figyelt kérdés

Ha jól értem, akár 2 évet is kaphatok ha elszívok egy spanglit..

Most ez hogy fog müködni, ha mondjuk bent a szobámban szívok, oda nem jön be senki, de ha kimegyek az utcára, és egy rendör megállít, és mondjuk látja hogy bevagyok tépve, 2 év büntetést kaphatok, csak azért mert bevagyok tépve?

2012. febr. 10. 10:09
1 2 3
 11/25 Gatyagumi ***** válasza:
63%

Kérdésre: NEM. Eddig sem kellett volna.

Egyébként:

"A marihuana sokkal enyhébb tudatmódosító szer mint az alkohol.Az egészségre sem annyira ártalmas mint az alkohol."

Most ettől jobb, mint az alkohol? Csak feleannyira tesz tönkre!Mekkora boldogság!

"Rengeteg embert megöl az alkohol.A marihuanás cigaretta viszont nem.Csak az emberek idióták és egy kalap alá veszik a marihuanát az kemény drogokkal."

Mondjuk azért, mert pont a "lágy drogok" után jönnek a kemény drogok. Ez ugyan az, mint a "Most bedobok egy sört" aztán pár év és jön a masszív pálinkázás.

"A drogháborúk , drogbandák nem a jelentéktelen marihuana miatt vannak hanem a kemény kokain , heroin , LSD miatt.A marihuana simán lehetne legális mint pár FEJLETT országban.Csak ilyen idióta és maradi kormány mellett nem fogják legalizálni ebben az évszázadban."

A marihuana is igen jó üzlet ezeknek a bandáknak, és ne mondd, hogy 1 kiló fűért ezek nem lőnének le bárkit gondolkodás nélkül. A legalizálásról meg annyit, hogy ha majd a Te gyereked kerül drogambulanciára, mert a füvezgetésből herion tűladagolás lett, majd elgondolkozhatsz érett válaszaidon.

2012. febr. 10. 12:23
 12/25 anonim ***** válasza:
47%

Hozzáteszem, mindenki azzal öli magát, amivel akarja, de ezt népszerűsíteni és a problémát elbagatellizálni bűn.

Szerintem az alkoholos italok reklámozása sem egy pozitív dolog, bár jómagam időnként ezt a mérget alkalmazom.

2012. febr. 10. 12:31
 13/25 anonim ***** válasza:
94%

Nem a marihuana a gond, hanem ami utána következik. Természetesen van átfedés az alkohol fokozatai, és a kábítószer fokozatai között. Az alkohol függőség csak évek alatt alakul ki, de az is csak kis %-ban. Az alkohol fogyasztásnak van egy jól behatárolható hatása, a részegség. Ha ezt eléred, nem érdemes tovább inni. A legtöbb fiatal probléma nélkül fel tud hagyni a középiskolai, egyetemi életmóddal, a bulizással, az ivással. A drog viszont sokkal rosszabb. Egyrészt a sima beszívás csak a belépő szint, tehát onnan még bőven van hova nyúlni. Másrészt sokkal erősebb függőséget okoz, ráadásul sokkal gyakrabban. Az alkohol nem tesz tönkre 30 éves korodra, a drog viszont igen. Az anyagi vonzata is egészen más a két dolognak.

Ettől függetlenül én mindkét dolgot ellenzem. Főleg az anyagi vonzata miatt. Rengeteg pénzt költenek az emberek alkoholra, családok mennek tönkre bele. Csak nem tudom mi lehetne a megoldás.

2012. febr. 10. 13:13
 14/25 anonim ***** válasza:
80%
Előző vagyok. Még annyit tennék hozzá, hogy nem a marcsival van gondom. Ha valaki tényleg csak alkalmi jelleggel, például rendszeres berúgás helyett használja, még jobb is. Nem élek semelyik tudatmódosítóval, de azt tudom, hogy a mari hónalját szívók többsége nem vált keményebb drogokra, és gond nélkül fel tudja függeszteni bármikor. Leginkább azért kell tiltani, mert annál a kevés %-nál viszont, aki nem tud a fenti módon élni vele, nagyon durva következményei lehetnek. Persze meg lehet halni alkoholmérgezésben is, de azért az még is csak extrém eset.
2012. febr. 10. 13:20
 15/25 anonim ***** válasza:
8%

"Leginkább azért kell tiltani, mert annál a kevés %-nál viszont, aki nem tud a fenti módon élni vele, nagyon durva következményei lehetnek."

Annak a pár %-nak amúgy valószínűleg teljesen mindegy, hogy legális vagy sem. :)

2012. febr. 10. 13:25
 16/25 anonim ***** válasza:
41%
Rengeteg embert megöl az alkohol.A marihuánás cigaretta viszont nem.Csak az emberek idióták és egy kalap alá veszik a marihuánát a kemény drogokkal. A piában nincs enyhébb?Egy kis likőr pl,vagy 65°pálinka közt lehet különbség,nem gondolod?
2012. febr. 10. 13:48
 17/25 A kérdező kommentje:

Amúgy a fogyasztást egyáltalán nem büntetik. Saját használatra/termesztésre lehet nálad csekély mennyiségű kábítószer.

Ha nézed a híradót, akkor elmult hónapban, legalább 2szer halottam hogy büntetni akarják, szószerint ezt mondták "ha egy diák, egy buliban (most nem emlékszem mien szót használtak rá de nem a beszívot..) beszív, akkor ezért akár 2 év börtön büntetést tud kapni"

egyébként, érdekes téma, mert minden káros, és a többség, legyen szó alkoholról, könnyü drogokról, vagy akár komolyabb drogról, a többség tud vele élni, de sok életet elront,..

Ez mint az, hogy a legtöbb tud normálisan közlekedni, aztán van pár barom aki saját és más életét kockáztatja minden nap az utakon..

2012. febr. 10. 13:53
 18/25 anonim ***** válasza:
41%
A magyar törvények úgy sz@rok ahogy vannak.Ilyen jelentéktelen dolgokban szigorúak, de magántulajdonodat nem védheted meg büntetlenül.
2012. febr. 10. 13:57
 19/25 anonim ***** válasza:
36%

"Most ettől jobb, mint az alkohol? Csak feleannyira tesz tönkre!Mekkora boldogság!"

Mért tenne tönkre, te szerencsétlen?

2012. febr. 10. 14:25
 20/25 anonim ***** válasza:
86%
nem igazán köztudott de a marihuana rendszeres fogyasztása skizzofréniát okozhat (olyan 10% körüli esélye van annak aki hetente 2-3 alkalommal sziv) én liberális vagyok szerintem mindenki azt csinál amit akar ha felfogja és válalja a következményeket , nem büntetni kéne hanem felvilágositani pl az utóbbi időben sehol nem hallom hogy a „drog rossz ”
2012. febr. 10. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!