A jognál számít az hogy levelezőn vagy nappalin végeztük el?
Utolsó: semmilyen munkalehetőséget nem találtam, kb 1000 helyre jelentkeztem az egész ország területére és az eredmény semmi. A feleségem 1 évig nem talált semmit -summa cum laudével végzett nappalin- azután elment ügyvédjelöltnek ingyen dolgozni. Oda én is mehetnék persze ingyen, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy ingyen dolgozzunk évekig, mert szegények vagyunk és élni kell valamiből. Ha meg azt a négy évet ingyen le is húzod, akkor mi van? Mi következik utána? Biztos állás? Ügyvédnek lenni most kb olyan, mint a sivatagban homokot árulni.
Nem tudom, hogy nézed-e a híreket, de a közigazgatásban létszámstop van és leépítés, ami azt jelenti, hogy nem vesznek fel senkit csak kirúgnak. Elég komoly kapcsolat kellene, hogy oda bekerüljünk, de az sajnos nincs.
A magánszektorba pedig jogászt elég ritkán keresnek, de átlag egy állásra több százan jelentkeznek. Kapcsolatok nélkül elég nehéz oda is bekerülni.
A végzett ismerőseim többsége sem talál állást, tehát nem én vagyok az egyetlen. Kivéve ügynökmunka az dögivel van. Több száz állásajánlatot kaptam, de fizetés nélkül, úgy, hogy te fizeted magad után az adót is lehetetlen pénzt keresni. Én megpróbáltam, de húszan csináltuk és amit összesen egy hónap alatt megkerestünk abból senki sem tudna berúgni.
Én belefáradtam a szélmalomharcba és kitanultam 4 szakmát és kijöttem ide 2 hete. Már az első nap több ajánlatot kaptam, mint otthon egy év alatt.
MAGYARORSZÁG ÉN ÍGY SZERETLEK
Amiket írtál szakterületeket én még olyat sohasem láttam, hogy direktben keresnének valahol, csak úgy, hogy pl: biztosítónál, pénzügyi cégnél jogászt. De nem szakjogászt, csak sima jogászt keresnek általában. Én elkezdtem egy könyvelő tanfolyamot, de nem fejeztem be, mivel felmértem a piacot és láttam, hogy nincs értelme, mert állásom nem lesz. Szeretném befejezni, de nem várhattam tovább otthon munka és megélhetés nélkül a végét. Egyébként az egyetemen a pénzügyi jog volt a szakterületem és abból is írtam a szakdolgozatomat. Elég jól értek a témához, amit le is írtam az önéletrajzomban, de így se kellettem senkinek.
Azt kérded, hogy mi volt a probléma?
Apám szerint, hogy nem vagyok túl erőszakos, így szét kellene vernem a fejét azoknak, akikhez beküldtem azt a rengeteg önéletrajzot és válaszra sem méltattak.
A feleségem szerint az, hogy rossz időben rossz helyen kopogtattam.
Anyám szerint, hogy nincs 10 év gyakorlatom.
A sógorom szerint, hogy nem beszélek felsőfokú szinten 3-4 idegen nyelvet.
Szerintem viszont az a baj, hogy nincs valódi, reális esélyekkel megszerezhető -tehát ahol egy helyre nem 500-an jelentkeznek- állás.
Példa: itt Németországban most hétvégén megjelent újságban 65 állást hirdettek meg -amelyek mindegyike valós munkahely fizetéssel és nem idióta ügynökmunka-, míg 10-en kerestek állást. Nálunk átlagosan egy hét alatt kb. 100 valós állást -tehát ügynökmunka kilőve, azzal együtt lenne több tízezer is szerintem- hirdettek meg úgy, hogy kb. 10000 ember hirdette magát, hogy állást keres -természetesen ügynökmunka kilőve kitétellel-.
Példa: gyári munka targoncás 1 állásra 500-an jelentkeztek, sima gyári munka min.bérért 1 állásra 1000-en jelentkeztek. Könyvelőt kerestek 1 állásra 100-an jelentkeztek, jogászra 50-100 szoros túljelentkezés van.
És persze a jelentkezők többsége komoly gyakorlattal rendelkezik, amivel életkorom révén sem rendelkezhetem.
Szerinted a 8. ker-ben az utcaseprői állásra miért jelentkezett 1000 ember, akiből 100 diplomás volt?
Miért seprik Debrecenben diplomások az utcát?
Ha vannak lehetőségek eléggé elbújtak előlem és a feleségem elől.
Remélem neked sikerülni fog jó állást kapni. Szurkolok neked.
Köszönöm! Hát az a helyzet, hogy sajnos mindenhova kell protekció itt, Magyarországon, ha nincsen, akkor még hullaszállítónak sem vesznek fel. Én pl. iskola mellett szerettem volna dolgozni, jelentkeztem kukásnak, hullaszállítónak, rendőrségi adminisztrátornak, fegyőrnek, de sehonnét sem jeleztek vissza, pedig pl. a bv.-ben van is protekcióm, és nem egy... Így most maradt a diákmunka.
Viszont azokon a területen, amiket felsoroltam, ott valóban hiány van, szerintem érdemes lenne megpályázni, főleg az egyházakat, elég nagy igény van manapság egyházi jogászra, ráadásul elég summásan fizetnek! Egyébként ha a NAV-nál van ismerősöd, akkor most érdemes lenne felkeresni őket, mert most 5 álláspályázatot írtak ki.
Amerre én orientálódok, ott is elég nagy hiány van, de sajnos az is protekciós hely, de valahogy megoldom... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!