Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A jognál számít az hogy...

A jognál számít az hogy levelezőn vagy nappalin végeztük el?

Figyelt kérdés
2012. febr. 8. 23:46
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
És te mit ajánlasz a jogász szakot elvégezni? Vagy az igazgatásszervezőt vagy pedig a társadalombiztosítást és aztán a jogot? És melyik egyetemen? Hajdúnánási vagyok
2012. febr. 9. 12:12
 12/25 anonim ***** válasza:

" másrészt valahol te is elismerheted, hogy a munkáltatónak joga van olyan végzettségű egyént felvenni, amilyet akar."

A levelezős és a nappali is ugyan olyan végzettséget ad, ezt egy "háeresnek" azért illene tudnia.

ui.: látott már valaki háerest dolgozni? Én csak nyavajogni láttam őket. Mindig panaszkodnak, hogy sok "munkájuk" van, közben más dolguk sincs mint kiskirálykodni a pályázók felett.

2012. febr. 9. 12:31
 13/25 anonim ***** válasza:

Kérdező, neked válaszoltam privátban.

Kedves 56%-os, továbbra sem értelek, mi a problémád?

2012. febr. 9. 12:40
 14/25 anonim ***** válasza:
Ha közigazgatásban fogsz elhelyezkedni, akkor egyáltalán nem az fog számítani, hogy hol végeztél és hogy milyen tagozaton, hanem a szakmai gyakorlat számít a leginkább... És persze a protekció. Bíróság, ügyészség ugyanez, csak oda minimum summa cum laude-s diplomával kell jelentkezned mellette :) Versenyszféra más, ott nem tudom, hogy megy, de egy fejvadász ismerősöm mondta, hogy ő is inkább a szakmai gyakorlatot nézi, a diplomát csak azért nézi meg, hogy megvan-e egyáltalán, vagy sem. Szóval a lényeg annyi, hogy annyira nem számít, jogászoknál a legtöbb helyen még az sem számít, hogy hol végezted el a jogász szakot. Mindenféleképp tedd a hangsúlyt majd a szakmai gyakorlatra, hogy minél jobb helyen végezd el, hogy legyen egy jó referenciát, és azt minél több ideig csinál, jó minőségben :)
2012. márc. 8. 10:17
 15/25 anonim ***** válasza:
Utolsó végzett jogász vagyok. Hülyeség, amit a summa cum laude-ről írtál, hogy bíróságokra csak azzal lehet bekerülni. Amikor államvizsgáztam beszélgettem az elnökkel szünetben, aki bírósági vezető. A feleségem előttem végzett summa cum laudéval és jelentkezett a bíróságra, amit mondtam az elnöknek. Erre ő azt kérdezte, hogy van-e protekciónk. Mondtam, hogy nincs, erre azt mondta, hogy felejtsük el. Ismerek olyat is, aki rite-vel bejutott a bíróságra, nyilván kapcsolatokkal.
2012. márc. 8. 12:30
 16/25 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek: én levelezőn végeztem a jogon, de más szakot nappalin -BTK-történelem- és a feleségem nappalin végezte a jogot. A levelezősöket több tanár nem csípi, így 2-esnél jobb jegyet sokan alapból nem adnak. Van az ellenkezőre is példa, de az ritka. A bukási arány sokkal nagyobb a levelezőn, mint a nappalin, mivel nincs meg a személyes kontaktus a tanár-diák között.

Példa: töri szak nappali a legkeményebb tanárnak voltam szeminaristája, akinél 90 százalékos bukási arány volt nappalin. Bementem vizsgázni úgy, hogy rossz tételt húztam, így lövésem sem volt. Azt mondta, hogy mivel ismer és az órai teljesítményeim alapján ad egy kettest.

Példa: jogon vizsga egy szemét tanárnál. Bementem, nagyon megtanultam mindent, így tudtam mindent. Kihúztam a tételt, mire a tanár közli, hogy most változott meg egy féléve a törvény. Mondtam neki erre, hogy az összes óráján bent voltam, de egy szóval nem mondta, hogy új törvény van. Mondta, hogy ez igaz, mert elfelejtette levelezőn mondani, csak a nappalisokhoz jutott el az info. Azt mondta erre, hogy találjam ki akkor, hogy mi változott. Egyébként kitaláltam és kaptam egy négyest, de ez mellékes.

Tehát, ha választhatsz mindenképpen nappalira menj, de ha levelezőre vesznek csak fel az sem tragédia.

2012. márc. 8. 12:43
 17/25 anonim ***** válasza:

Előző, nálunk nem így van, nálunk a levelezősnek előbb adnak jobb jegyet, mint a nappalisoknak, mivel a nappalisoknál feljebb teszik azt a bizonyos mércét, mivel mi "főállásban" tanulunk, míg a levelezősöknél toleránsabbak, mivel tudják, hogy munka mellett tanulnak. Legalábbis én ezt tapasztaltam :)

"Ismerek olyat is, aki rite-vel bejutott a bíróságra, nyilván kapcsolatokkal." - Ne qrj fel!!! Akkor ezért van ennyi dilettáns xar bíró itthon! Így már nem is olyan meglepő. Protekció egyébként minden tuti álláshoz kell.. :)

2012. márc. 8. 17:45
 18/25 anonim ***** válasza:
Utolsó: hol van az a nálunk? Én Debrecenről írtam a tapasztalataimat egyébként.
2012. márc. 8. 20:51
 19/25 anonim ***** válasza:
Károli.
2012. márc. 8. 21:04
 20/25 anonim ***** válasza:
Utolsó: látod én hülye, eredetileg oda vettek fel nappalira, de elmentem Debrecenbe levelezősnek, akkor valszeg, ha igazad van hamarabb végeztem volna ott, mivel nálunk ált. utálták a levelezősöket. Az egyetemet elvégeztem, munkalehetőség semmi, így kijöttem Németországba kubikolni. Magyarország én így szeretlek.
2012. márc. 9. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!