Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Találtam egy pisztolyt, mit...

Találtam egy pisztolyt, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Félek meg tartani.5 lőszer van benne a tárba és még plusz 30db egy zacskóba.Ki próbálnám,de félek tőle.

Néztem a netten és nem riasztó vagy gáz pisztoly.

A lövedékek ami bele valóak 5 cm hosszúak.(meg mértem)

Azt nem tudom ,hogy vak töltények-e vagy igaziak.

Félek,hogy ha a rendőrségre viszem még a végén engem hurcolnak meg.De kidobni is sajnálom.

Valakinek ,ha van valami ötlete,hogy mit csináljak.

Légyszi csak komoly válaszolók írjanak és kíméljetek meg a ostoba poénoktól. Nekem nem vicces.

Már bánom,hogy haza hoztam :(

2012. jan. 22. 17:22
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
Reszketek. Komolyan. Forreal :$
2012. jan. 22. 18:38
 32/45 anonim ***** válasza:

"Abba mi a jogszerűtlen, ha egy hivatalos rendőr adja be a pisztolyt? Ha neki jogszerűtlen, akkor kinek jogszerű?

"

Az, hogy te arra kértek, hogy neked adja oda. Neked valószínűleg nincs fegyvertartási engedélyed, így azt megbüntethetik, aki olyan személynek ad át lőfegyvert, akinek nincs engedélye. Mivel olyan fegyverrel rendelkeznél átmenetileg amire nincs engedélyed, így jogszerűtlen magatartást tanúsítanál.

Btk. 263/A. §

(1) Aki

a) lőfegyvert vagy lőszert engedély nélkül készít, megszerez, tart vagy forgalomba hoz,

b) a lőfegyver vagy lőszer készítésére, megszerzésére, tartására vagy kereskedelmére vonatkozó engedély kereteit túllépi,

c) engedéllyel tartott lőfegyverét, lőszerét engedéllyel nem rendelkezőnek átadja, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki lőfegyvert vagy lőszert engedély nélkül vagy az engedély kereteit túllépve az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít, bűntettet követ el, és öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3) A büntetés az (1) bekezdés esetén öt évtől tíz évig, a (2) bekezdés esetén öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt

a) üzletszerűen,

b) bűnszövetségben követik el.

(4) Aki

a) az engedéllyel tartott kézilőfegyveréhez, vadászlőfegyveréhez vagy sportlőfegyveréhez tartozó, csekély mennyiségű lőszert engedéllyel nem rendelkezőnek átadja,

b) vadászlőfegyverhez vagy sportlőfegyverhez tartozó, csekély mennyiségű lőszert engedély nélkül megszerez vagy tart,

c) az engedéllyel tartott kézilőfegyverét, vadászlőfegyverét vagy sportlőfegyverét, illetve az ahhoz tartozó lőszert bejelentés nélkül az ország területére behozza, onnan kiviszi, vagy azon átszállítja, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(5) Aki a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekményre irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2012. jan. 22. 19:01
 33/45 anonim ***** válasza:
0%
Stimm, én viszont tovább adnám haversrácnak. Ennyi erővel akkor a kérdezőt is lecsukhatják, mert hozzá merészelt érni. Lebegtetni egyelőre nem tudom, még ifjú padawan vagyok :)
2012. jan. 22. 19:02
 34/45 anonim ***** válasza:

Nem a szakmádat próbáltam értékelni, csak a hozzászólásodat! ;)

Egy villanyszerelő!

2012. jan. 22. 19:04
 35/45 anonim ***** válasza:

"Stimm, én viszont tovább adnám haversrácnak. Ennyi erővel akkor a kérdezőt is lecsukhatják, mert hozzá merészelt érni. "

A kérdezőt elővennék mert neked átadta. Amennyiben lőfegyvert talál egyből a rendőrséget kell értesíteni és nem úgy eljuttatni nekik, hogy a fél megye kezén keresztülment :D.

2012. jan. 22. 19:04
 36/45 anonim ***** válasza:

A szakmámat azért írtam oda, hogy át lehessen gondolni, ugyan mi a ráknak nekem pisztoly...

Egyébként meg a haversrác nem tudná hogy a pisztoly kitől van, sz'al max. engem vehetnének elő, engem meg nem fognak. De nemkötekező élni a lehetőséggel,csak felajánlottam :)

2012. jan. 22. 19:08
 37/45 A kérdező kommentje:

Kint voltak a rendőrök. El vittek oda ahol találtam. Lefényképezték a helyet. Úgy kellet oda raknom ahogy találtam a pad mellé. Jegyző könyvet vettek fel és meg nyugtattak,hogy nekem ebből nem lesz problémám. Habár ujjlenyomatot azért vettek.

Ha van valami akkor keresnek.Én mondtam,hogy félek,mert mi van ha valaki bűncselekményt követett el vele és engem gyanúsítanak. Az mondták általában a fegyvert nem a közelbe szokták hagyni,na meg ahhoz bizonyíték kell meg stb. És nagyon rendesek voltak ,mert még haza is hoztak.

Azt is mondták,hogy ezzel fegyverrel mostanában nem lőttek.

Jó,hogy nem próbáltam ki vagy ilyesmi,habár meg kérdezték,hogy nem-e próbáltam lőni vele,mert akkor,be kell írják azt is ,hogy én használtam utoljára.

Meg még azt is meg nézték mostanában nem érkezett olyan bejelentés ,hogy fegyveres rablás,vagy valami hasonló történt-e.

Ők is mondták,hogy meg lesz a gazdája,mert nyilván van tartva.

NA AZ A LÉNYEG VÉGE!!

Köszi mindenki segítségét!!

2012. jan. 22. 19:38
 38/45 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy sikerült megnyugodnod! :)
2012. jan. 22. 19:52
 39/45 Brilliant válasza:
54%

Az nem baj, hogy megtaláltad, elhoztad, de annyi eszed lehetett volna, hogy nem fogdosod ossze. Hát nem nézel krimit?! :)

Hivd fel a 107-et, és őket kérdezd meg!

2012. jan. 23. 01:10
 40/45 anonim ***** válasza:
komolyan kiskorom óta azon álmodozom milyen jó lenne találni egy stukkert
2012. jan. 23. 02:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!