A problémám az hogy a szerződésröl miért nem kaptam egy példányt meg, szóban felmondtak nekem már több mint 2 hónapja de még a leszámolási Felm papírom még mindig nem kaptam meg . Mit tudok most tenni? Menyi idő alatt kell kiadni a leszámolási papírt
Helló
Olyan problémám lenne hogy elmentem dolgozni egy kinai boltba mint munkavállaló.1 hetes próbaidön voltam.Fel vettek dolgozni .
Meg kötötük a szezödést de én erröl nem kaptam 1 példányt sem.1 hét után felmondtak nekem mert nem mentem be az egyik nap mert roszul voltam.20 éves vagyok és az első munkám, át lettem verve. Köszönöm előre a segítséget
Hát kínaitól ne várj pontos ügyintézést. Járj a nyakára a papírokért.
Különben nem lettél átverve. Egyrészt a szerződést csak úgy kellett volna megkötnöd, hogy két példány van az asztalon és az egyiket kapásból elteszed. Másrészt ha nem mész be dolgozni, akkor ne csodálkozz, ha kirúgnak...
Aztakurveget:D
Mar ne is haragudj meg, de konnyesre rohogtem magam ezen a "20 eves vagyok es at lettem verve" duman.
Egyebkent kicsit olvasgathatnal, javitani kellene a helyesirasod.
Ha nem kérted el a munkaszerződésed ez hiba a te részedről.
Próbaidő alatt mindkét fél felmondhat indoklás nélkül azonnal. Ezt írásba kell foglalni. Hiba a munkáltató részéről.
A munkáltatónak az utolsó munkában töltött napon ki kell adni a papírokat. A te esetedben a rendkívüli felmondással együtt postázni kellett volna a felmondás napján.
Mire vársz két hónapja ?
Keresd meg a munkáltatót vagy a könyvelőjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!