Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek a házassági szerződésről? Házasság elején megegyezni arról, hogy a vagyon kié lesz egy válás esetén, kicsit durva nem?
Gondolom mindenki hallott már a házassági szerződésről. Kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok erről. Figyelembe véve, hogy a házasságok fele válás lesz, mondhatni, hasznos.
Másik amiért kérdem, mert én eléggé gazdag vagyok. A párom annyira nem, de szépen törekszik ő is felel a karrierjében. Fiatal vagyok még, meg minden, de elméletben elképzeltem, hogy ha egy válás miatt elrepülne a vagyonom fele, az eléggé súlyosan arcon csapna, jó kezdő rúgás lenne egy személyes vagyoni válság fele :D
Na de mind1 is, nem magam miatt kérdem, csak érdekel a ti meglátásotok.
Egyre többen választják ezt a módszert,hiszen a magyar törvények szerint 5 év után minden közös,asszonyka viszi mindennek a felét és ha még gyerek is van,akkor mégtöbbet.
Így nincs vita,hogy ki mit hozott a házasságba.
Én tuti csak házassági szerződéseel házasodnék. Nem vagyok tehetős, de pont ezért.
A házassági szerződésnél felmérik az addigi vagyonod, a partneredét is és kikötik, hogy csak azon lehet osztozkodni amit a házasság időtartama alatt összeszedtetek. Ez így korrekt.
Az viszont már vitás, hogy ezt hogy adod elő. Egész biztos vagyok abban, hogy nem egy csaj létezik aki ennek hallatán kérdés nélkül kib@szna.
Sajnos ezt fel lehet úgy is fogni a másik részéről, hogy azt hiszed ő csak a pénzedért van veled. Persze eléggé korlátolt gondolkodásmód... De sokan vannak akik nem látják a fától az erdőt :\
21F
Szerintem a házasságnak kéne a legeslegfontosabb, legmegmásíthatatlanabb fogadalomnak lenni. Valszínű fiatal idealista vagyok, de aki nem biztos a dolgában, ne vágjon bele. Továbbá nem kötelező hamar házasodni, lehet sok éven át együtt élni, az idő alatt tesztelni a dolgokat.
Én is úgy látom, hogy maga a gondolat, hogy váláson egyezni házasság elején nem helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!