Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Átvertek 500 forinttal az...

Átvertek 500 forinttal az interneten, mit tudok tenni? Tehetek-e feljelentést?

Figyelt kérdés
500 forinttal vertek át engem és még 4 embert párezerrel. Egy internetes oldal torrentoldalakra kínált olcsón bejutási lehetőséget, majd mikor fizettünk az ígért meghívókért, azokat nem kaptuk meg.(A torrentoldalak nem éppen elfogadott szájtok a jogvédők és a rendőrség körében.) Ha feljelentés teszek, akkor lehet-e ebből nekem bármiféle hátrányom, miért nem legális helyre akartam meghívót venni. Eltudják kapni a tettest? Ismerem az e-mail címét, a keresztnevét és az ip címét.
2012. jan. 19. 09:13
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem a pénz a lényeg, az nem számít. A feljelentést azért akarom tenni, mert többeket átvert és szeretném, hogy ezért megfizessen. Szóba állna velem a rendőrség vagy tényleg nem történne semmi és jól kiröhögnének?
2012. jan. 19. 11:04
 12/19 A kérdező kommentje:
Polgári peres eljárás keretében bíróságra lehetne vinni egy ilyen ügyet?
2012. jan. 19. 11:05
 13/19 anonim ***** válasza:

"gyalog, biciklivel??"

Ha szeret biciklizni akkor mindenképp ajánlom, más értelme nem lesz. Nem fognak elkezdeni nyomozni 500 ft miatt az tuti.

2012. jan. 19. 11:07
 14/19 anonim ***** válasza:
Ha többeket átvert akkor együtt kéne elindítanotok az ügyet, úgy már nem 500ft a kár, és több károsult van, de ha egyedül mész akkor nem valószínű hogy bármi lesz. Azaz fogsz kapni egy levelet pár hónap múlva a vizsgálat megszűnéséről, ami persze azt jelenti hogy SEMMIT sem csináltak vele.
2012. jan. 19. 11:10
 15/19 A kérdező kommentje:
Ha bemegyünk 4-en, hogy fejenként egy ezressel átvertek, akkor már elindul az ügy? Mert akkor szerintem így sem lesz semmi. És ezért bíróságra járkálni meg minden...
2012. jan. 19. 11:14
 16/19 anonim ***** válasza:

1. Feljelentést lehet tenni bűncselekmény miatt - nagy eséllyel a kutya sem fog foglalkozni vele, de meg lehet próbálni. Arra számíts, hogy magatokat is belehúzod ezzel, ha a torrent oldalon illegális tartalmak vannak.

2. Polgári peres eljárást ilyen összegért nem indíthatsz. Egymillió forint alatti követelésre fizetési meghagyást lehet kibocsátani. Erről ügyvédnél vagy közjegyzőnél érdeklődj. Számíts rá, hogy az illetéke 5.000,- Ft...

2012. jan. 19. 11:22
 17/19 anonim ***** válasza:
Szerintem otthonról pedig tüntess el minden illegális szoftvert,még a gépről is,mert utána ellenetek is indul eljárás.
2012. jan. 19. 11:34
 18/19 asmosys ***** válasza:

Amikor megkérdezik majd a rendőrségen mit akartatok venni, nos az egy mókás pillanat lesz. :)))

Még nektek is lehet kellemetlen.

Volt már akinek ilyen miatt nézték át a gépét. Fizetett is gazdagon Op rendszer és egyéb tartalmak miatt. :))))

2012. jan. 19. 11:38
 19/19 anonim ***** válasza:

Ez több rendben elkövetett csalás!

Amúgy nCore?

Ha az akkor ha meg is kaptad volna a meghívót, akkoris, ha kiderül nem csak a meghívó felet, hanem az összes meghívottját kivágják mint a sicc.

2012. jan. 19. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!