Fel szeretnék mondani. Az interneten olvastam, hogy elmehetek betegállományba ímig tart a felmondási idő. Jól tudom?
Mint azt az első említette elmehetsz, de átlátszó, nagyon.
Hivatalosan akkor mehetsz betegállományba, ha keresőképtelen leszel.
Rossz hír hogy ezt lehet ellenőrizni, nem biztos hogy elég a körzeti cimbisége.
A munkáltató /nem gyakori/ de kérhet felülvizsgálatot.
Az ellenőrző főorvos eljárása:
Az ellenőrző főorvos a munkáltató megkeresésére a betegdokumentációból fellelhető adatok, vagy indokolt esetben a keresőképtelen biztosított vizsgálata alapján
- dönt a biztosított keresőképtelenségéről vagy keresőképességéről,
- a döntést követően arról a munkáltatót és a munkavállalót írásban értesíti, továbbá döntését bejegyzi a keresőképtelenséget elbíráló orvos által vezetett "Orvosi Napló a keresőképtelen biztosítottakról" című naplóba.
Egyebekben a keresőképtelenség és a keresőképesség elbírálását az ellenőrző főorvos ellenőrzi. Ellenőrző tevékenységet elláthat a MEP erre kijelölt főorvosa. Az ellenőrző főorvos tevékenysége kiterjed a MEP-hez beérkezett keresőképtelenségi adatok célzott ellenőrzésére is.
Az ellenőrző főorvos az ellenőrzés keretében jogosult
- a beteg vizsgálatára, a kezelőorvos jelenlétében a beteg tartózkodási helyén is,
- a betegdokumentációba történő betekintésre,
- szükség szerint a beteg szakorvosi vizsgálatra utalására,
- a keresőképtelenség, illetve a keresőképesség tényének megállapítására,
- javaslatot tenni a táppénzfolyósítás megszüntetésére a táppénzfolyósító szerv felé,
- az előző pontok szerinti megállapításait a betegdokumentációban rögzíteni, illetve
- amennyiben a felülvizsgálatot a munkáltató kezdeményezésére folytatták le, a munkáltatóval írásban közölni a felülvizsgálat eredményét.
Gondolom a következményeket nem kell részletezni.
Mindezt csak a tisztánlátás érdekében.
Egyébként beteg vagyok, mert a munkahelyemen kismedencegyulladást kaptam, aminek következtében fáj az egész alhasam és nőgyógyászhoz is el kell mennem. Tehát valamilyen szinten nem"kamu" a betegállományom.
Köszönöm a válaszokat.
Szia. Én maradok itthon. Te itthon/külföld? Köszönöm, Neked is jó egészséget.
Most elbizonytalanodtam , mert mondták a kollégáim hogy nem biztos hogy beleszámit a felmondási időbe a betegállomány... Tud ezzel kapcsolatban valaki mondani valami bíztatót? :)
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!