Német állampolgárságról szeretnék több információt? (bővebben lent)
Párommal Németországba költözünk hamarosan, munkavállalás és letelepedés céljából.
Kérdésem az állampolgársággal kapcsolatos lenne.
1. Hány év után és milyen feltételekkel lehet megkapni a német állampolgárságot?
2. Ha a gyermekeink Németországban születnek meg, akkor ők megkapják az állampolgárságot?
Előre is köszönöm a válaszokat!
De jó nektek! Sajnos én már öreg vagyok egy ilyen váltáshoz, engem már nem fogadnak szívesen a korom miatt.
20 évvel ezelőtt kellett volna megpattanni, de akkor még a fene se gondolta, hogy most itt fogunk tartani. :-(
A gyerekek szerintem igen.
Egyébként kérvényezni kell, ha népi németek vagytok, akkor megkapjátok. Egyébként csak nagyon nehezen és le kell mondani a magyar állampolgárságról.
Legalább 8 év.Nyelvtudás. Nem büntetett elöéletü.
Németországról alapismeretek.
Ha tudsz németül olvass utána:einbürgerung.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, mentek a zöld kezecskék.
Ma 09:22-es: akkor a gyerekeink nem kapják meg automatikusan az állampolgárságot?
Némettudás megvan, meg az alapismeretek is bőven. Gyerekkori vágyam, hogy kint élhessek, rengeteget olvastam Németországról, és jártam már kint is.
Ha te bevagy hivatalosan jelentve és betegbiztosításod van nélküle 2000€ egy szülés számlája.
Igen,megkapja.
A gyerek NEM kapja meg automatikusan a német állampolgárságot!!!
Sőt, te sem, maximum kaphatsz német papírokat, de attól még nem leszel német állampolgár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!