Ki lehet hátrányos helyzetű? Ha valaki ezt jogtalanul kapta meg, úgy hogy nincs rászorulva, azt ellenőrzi valaki?
Figyelt kérdés
2012. jan. 12. 10:12
1/10 Andizsuzsi válasza:
Hátrányos helyzetet nem lehet megkapni. Hátrányos helyzetű az a tanuló, aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül (lakóhely szerinti illetékes önkormányzat határozata alapján), vagy a jegyző védelembe vett. Mindkettőt a helyi önkormányzat határozatával kell igazolni.
2/10 anonim válasza:
Ha nem akarják, akkor senki. A papir hátra kerül.Egyébként pofára megy hisz nem gondolja valaki, hogy pl egy kisvárosba ahol mindenki ismer mindenkit és mindenki látja a családban a nagy házat, a két kocsit a nyári külföldi nyaralást és kapják az emelt csal. pótláktól kazedve az isk.támogatást, a lakástámogatást és folytathatnám. Szóval azt ellenőriznek akit akarnak, hiszen célirányos az ellenőrzés és nem véletlenszerű. Akire ráteszik a célt vagy kihullik a prikszisből az vagy nem fog kapni vagy rátelepeidik a NAV.
3/10 anonim válasza:
1/2 -nek pl az én l8 éves középiskolás lányom egyik rovatában be van ikszelve, hogy hátrányos helyzetű. Már szóltam az osztfőnek és Ő sem tudja miért ? Hogyan lehet ez. Semmiféle pénzt pl nem kapunk de még ingyen könyvet sem.
4/10 Andizsuzsi válasza:
Milyen irat milyen rovatában? Iskolatitkárként én is gyakran tapasztalom, hogy osztályfőnökök szabadon értelmezik a hátrányos helyzet fogalmát. De a törvény világosan megfogalmazza. Aki pl. felsőfokú tanulmányok esetén + pont beszámitását kéri hátrányos helyzet miatt, az önkormányzat határozatát csatolnia kell. Nem bemondásra működik. Ha nem kap a gyerek gyermekvédelmi kedvezményt, nincs védelembe véve, akkor nem hátrányos helyzetű. Mondd meg az ofőnek, hogy törölje a beixlést.
5/10 anonim válasza:
A virtuális napló adatlapján v ettem észre és évről évre látom. Nem tulajdonítok nagy jelentőséget neki, de remélem ebből nem lesz bajom, hiszen mondom, hogy semmilyen támogatást nem kapunk és nem is indokolta semmi.
6/10 Andizsuzsi válasza:
Nem, természetesen nem lesz bajod belőle. De azért engem érdekelne, hogy egy osztályfőnök minek alapján jelöl valakit, ha maga sem tudja miért??
7/10 A kérdező kommentje:
Oké,akkor konkrétabban teszem fel a kérdést! Van egy család,ahol van 2 autó, családi ház és külföldi nyaralás is, de a gyerekek hátrányos helyzetűek, így a mindenféle támogatás is megvan. Engem ez zavar. Mit tudok tenni ez ellen? Hol tudok reklamálni?
2012. jan. 15. 21:58
8/10 anonim válasza:
Válasz sehol. Az egész rendszer korrupt és miért lenne ez a csatorna más. Sógor, koma,rokon, csókos, férjem valakijének a valakije, a másik irodában dolgozó munkatársam sogora, stb. Olyan összegek forognak közszájon, hogy a családom ennyivel ! még a felével sem rendelkezik. Pedig a hivatalos papírokon túl csak meg kellene vizsgálni a kérelmező anyagi viszonyát azon túl ,hogy mivel rendelkezik. /pl.két kocsi, Tisza parti nyaraló, évi egy-két nyaralás máshol, téli külföldi sielés és sorolhatnám tovább. Mondjuk az sem volt anno mellékes, hogy akkor dolgozhatott volna, de otthon dűtötte a kanapét. Könnyebb volt a postást várni. De hát ez nem olyan probléma, ami feljelentéssel el lehet intézni. Ezt minden illetékes látja, tudja de jól felfogott érdeke, hogy igy müködjön. De az odaítélése is testületi szinten megy és már az sántít, hogy mégis a polgármester aláírása szerepel az elutasításon vagy a járandóság okmányán is.
9/10 Andizsuzsi válasza:
A jegyző aláírása van rajta, de nem ez a lényeg. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezménynél elsősorban a család jövedelmeit veszik figyelembe. Jogosultak, ha az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 37.050 ft-ot. Ha apuka vállalkozóként bérminimumra van bejelentve, anyuka htb., akkor könnyen összejön a dolog. Vizsgálni kell még a család vagyonát is, de pl. az az ingatlan, ahol laknak, nem képezi vizsgálat tárgyát. ha az autó a vállalkozás tulajdona, akkor könnyen előfordulhat, hogy papíron nincs vagyonuk. Ez ellen sajnos akkor sem tehet a képviselő-testület semmit, ha ők is tudják, hogy a valóság más.
10/10 anonim válasza:
Szülőin voltam és megtudtam,hogy miért van a virtuális naplóban a gyerekemnél az, hogy hátrányos helyzetű. Azért, mert a feleségem munkanélküli. Én nem számítok ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!