Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Alkotmányos alapjog lett az...

Alkotmányos alapjog lett az önvédelem és a magántulajdon védelme; ha jól sejtem, akkor ez is csak egy "látványjogalkotás"?

Figyelt kérdés
Van egy LB határozat, amiben az arányosság elvét fogalmazzák meg az önvédelem és a magántulajdon esetén; ezt a határozatot tudtommal nem helyezték hatályon kívülre, szóval az ököllel támadó ember ellen maximum csak akkor használhat a megtámadott személy kést/husángot, ha a támadó jóval nagyobb fizikális erővel bír és az általa elindított "pusztakezes offenzíva" életveszélyt jelent, más esetben NEM LEHET a törvény szerint, jól tudom? Továbbá ezek szerint magántulajdon védelme esetén sem lehet kioltani az elkövető életét továbbra sem, még attól sem, hogy alkotmányos alapjog lett. Ha tévedek, korrigáljatok, és légyszíves, alaposan indokoljátok meg, ha esetleg tényleg nem így van, ahogy én tudom, mert szeretnék ezzel teljesen tisztában lenni!
2012. jan. 9. 10:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ha a tulajdon életem forog kockán ,pont lefosom, mi helyes és mi helytelen a jog szerint :D
2012. jan. 21. 21:51
 12/12 A kérdező kommentje:
Én is ezt mondom :D Egyébként meg lehet oldani azt is, hogyha mondjuk kinyírod a betörőt, akkor se ültessenek be fogdára... De mondom, tippeket nem mondok :D
2012. jan. 21. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!