Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » SOS! Sürgős! Haszonélvezeti...

SOS! Sürgős! Haszonélvezeti jognak vagy lakhatási jognak szerepelnie kell a tulajdoni lapon? Ha nem, honnan tudhatom meg, hogy van e valami ilyesmi az ingatlanon?

Figyelt kérdés

Most vennék meg egy ingatlant és aggódom hogy valami veszélyeztetheti az adásvételi szerződést,mert a tulaj testvére elég furcsán viselkedik.anno a tulaj megvette az x hányadát a testveretol.sokáig elhitette vele a testvére hogy ő haszon élvező a házon,de a tulajdoni lapon mint kiderült a testvér nem szerepel.ezért is kerdeztem,hogy ha a testvérnek bármilyen joga ha lenne az fel lenne tüntetve a tul.lapon,nem??!!nincs sok időm az ingatlanra mindenképp szükségem van.ha kiderül hogy tényleg jogtalanul marad a testvér a házban akkor nekem aki megvette vagy a régi tulaj dolga kitenni a testvért?félek,hogy mivel van gyereke nem tehető csak úgy ki az utcára!mit lehet ilyenkor tenni?adnatok tanácsot?

Köszönöm előre is!

2012. jan. 1. 22:48
1 2
 11/13 dizus ***** válasza:
Aki azt írja hogy nem adhatja el az olvasson már utána egy kicsit!Egyébként a kérdező sem tudta ezt,de utána járt és mostmár tudja!Nem tudom az utolsó akkor miért okoskodik!!!
2012. jan. 2. 11:29
 12/13 anonim ***** válasza:

A 61%-os hozzászólónak van igaza. Kivéve az 5. hozzászólásban mivel a dolgot csak haszonélvezettel terhelten lehet eladni és a haszonélvezet csak a haszonélvező hozzájárulásával szüntethető meg.

Amúgy a kérdező esetében akkor nem feltétlenül kerül nyílvántartásba a haszonélvezet, ha azt bíróság állapította meg és elfelejtette bejegyeztetni. Legegyszerübb megkérdezni a tulajdonost és a lakáshasználót. Kilakoltatás attól függ, hogy lakottan, vagy beköltözhető állapotban árulja-e a házat.

2012. jan. 2. 15:58
 13/13 dizus ***** válasza:
Azt írtam: Eladhatom úgyis hogy lekerüljön és úgyis hogy rajtamaradjon!Természetesen ha lekerül(a haszonélvező beleegyezésével történhet csak!)akkor vagy megváltom a haszonélvezetet úgy ahogy ebben előre megállapodok a haszonélvezővel vagy egy általa is jóváhagyott másik ingatlanban biztosítom a feltételeket ahhoz hogy továbbra is zavartalanul gyakorolhassa haszonélvezeti jogát!
2012. jan. 2. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!