Mire hivatkozhatna a lanyom? Ez nem felhaborito?
Vegyétek fel a kapcsolatot egy hazai orvosi egyetem hallgatói képviseletével. Én BME-n vagyok, és nálunk a TVSZ-ben rögzítve van, hogy hogyan lehet más intézményekben elvégzett tárgyakat elfogadtatni a BME oktatási rendszerében. Nálunk az van, hogy ha az X idegen iskolában elvégzett tárgy tematikájának legalább 75%-a megegyezik a BME-n tanított Y tárgy tematikájával, akkor az X tárgyat Y tárgyként fogadják el.
Utána kell járni, hogy itthon pl. a SOTE-n van-e ilyen lehetőség. Ha van, akkor meg kell nézni, hogy a brit egyetemen teljesített tárgyakat akkreditálják e itthon. Ha jó részét elfogadják (pl. 80%), akkor csak a maradék 20%-ot kell itthon teljesíteni, és máris van két diplomája. Ekkor be kell íratkozni az egyetemre, kérni kell a kerditátvételt. Kérdés az, hogy megéri-e a befektetést, illetve sikerül-e elég sok tárgyat elfogadtatni.
És még egy ötlet: keressetek fel magánklinikákat.
Én is láttam már olyan riportot,ahol a külföldön végzett és dolgozott orvosok diplomáját itthon nem ismerték el.
Sőt! Anno Friderikusz műsorában volt egy orvos,aki Amerikában több egyetem professzora is volt. Hazajött és itthon berendezett egy kutatólaboratóriumot, hozta hozzá a szponzorok pénzét is,és itthoni orvosokat foglalkoztatott. Hiába igazolta egy amerikai Nobel-díjas professzor a kinti eredményeit,tudását,a SOTE nem engedte meg,hogy előadásokat tartson az egyetemen. Sőt, a kutatásaiban sem segítették. Nem volt más választása,visszament Amerikába.
A lányodék esetében is a féltékenység és a karrier-féltés van.
Aki valamelyik nyugati országban szerezte a diplomáját,ottani kórházban dolgozott,az sokkal korszerűbb ismeretekkel rendelkezik,korszerűbb technikákat ismer,mint ami itt hon van. Ha felveszik őket,akkor nyilvánvalóan megkísérlik a kinti nívót alkalmazni. Ennek pedig az a veszélye,hogy rövid időn belül a főnökeik helyét fogják betölteni.
Ezt pedig egyik vezető sem akarja.
Magánklinikák?
Vagy esetleg maradjanak kint...
Ez iszonyatosan durva, bár már máshonnan is hallottam.
Sokan beszéltek itt arabokról meg indiaiakról. Szerintem ők úgy dolgozhatnak itt, hogy itt végezték el az orvosit. Rengeteg külföldi van ugyanis a magyar orvosi egyetemeken. Jórészt arabok.
Szerintem tudod mi a legjobb, amit tenni tudnak? Hagyják a p.csába az egészet.
Még azt vhogy megértem, hogy a magyar orvosokat ide akarják láncolni (bár nem tartom jogosnak azt se), de hogy azt lehetetlenítik el, aki önszántából, szarért-húgyért jönne vissza dolgozni azért, hogy magyarokat gyógyítson, annak ellenére, hogy külföldön halálra keresné magát...nevetséges.
Hihetetlen, hogy egy ilyen országban élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!