Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mire hivatkozhatna a lanyom?...

Mire hivatkozhatna a lanyom? Ez nem felhaborito?

Figyelt kérdés
A lanyom mindigis nagyon tehetseges volt, a gimnazium elvegzese utan az egyik legnevesebb angliai egyetemre mehetett tanulni osztondijjal, es komoly csaladi kuporgatassal. Nem vagyunk gazdagok, viszont a gyerekeink elomenetele volt mindig a legfontosabb, ezert inkabb par evig nelkuloztunk, de a gyerek legyen mindenben a legjobb, igy majd remelhetoleg tobb eselye van a munkaeropiacon,ergo hossszutavu befektetes. Igyis lett, elvegezte az orvosit egy top egyetemen. Fejleszette a nyelvtudasat, bovult a latotere, ott mar vegzoskent is belekostolhattak a kutatasba. Kozben beleszeretett egy ottani fiuba, aki amiert a lanyom nagyon honvagyas, meg magyarul is megtanult. Mindketten vegzett szakorvosok, tehat befejeztek a rezidenskepzest is, sot 2 evet mar praktizaltak. Haza szeretne jonni. Viszont itthon arra hivatkoznak, hogy vegezze ujra el az altalanos orvosit (nem a rezidenskepzest! de meg az is vicc lenne), ha dolgozni szeretne a magyar egeszsegugybe. Kerdem en, ha az eus diplomak kozul az orvosi, a fogorvosi, a gyogyszeresz, az epitesz es allatorvosi mindenhol elfogadott honositas nelkul(utana neztunk), akkor mire fel nem alkalmazza egy korhaz se a lanyomat? Pedig hianyszakmaja van meg az orvosin belul is! Orvosokra lenne szuksege az orszagnak,erre tessek... Kulonosebb indoklast nem adnak.
2012. jan. 1. 12:45
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
Minden forumot meg fogunk ragadni, hogy ezt elmondjuk! Itt kezdtuk,de nem itt fejeztuk be! Akkor is, ha nem itt fognak dolgozni. Mert ez szegyen es gyalazat!
2012. jan. 1. 14:33
 32/40 anonim ***** válasza:
56%

Vegyétek fel a kapcsolatot egy hazai orvosi egyetem hallgatói képviseletével. Én BME-n vagyok, és nálunk a TVSZ-ben rögzítve van, hogy hogyan lehet más intézményekben elvégzett tárgyakat elfogadtatni a BME oktatási rendszerében. Nálunk az van, hogy ha az X idegen iskolában elvégzett tárgy tematikájának legalább 75%-a megegyezik a BME-n tanított Y tárgy tematikájával, akkor az X tárgyat Y tárgyként fogadják el.

Utána kell járni, hogy itthon pl. a SOTE-n van-e ilyen lehetőség. Ha van, akkor meg kell nézni, hogy a brit egyetemen teljesített tárgyakat akkreditálják e itthon. Ha jó részét elfogadják (pl. 80%), akkor csak a maradék 20%-ot kell itthon teljesíteni, és máris van két diplomája. Ekkor be kell íratkozni az egyetemre, kérni kell a kerditátvételt. Kérdés az, hogy megéri-e a befektetést, illetve sikerül-e elég sok tárgyat elfogadtatni.

És még egy ötlet: keressetek fel magánklinikákat.

2012. jan. 1. 15:07
 33/40 anonim ***** válasza:
42%

Én is láttam már olyan riportot,ahol a külföldön végzett és dolgozott orvosok diplomáját itthon nem ismerték el.

Sőt! Anno Friderikusz műsorában volt egy orvos,aki Amerikában több egyetem professzora is volt. Hazajött és itthon berendezett egy kutatólaboratóriumot, hozta hozzá a szponzorok pénzét is,és itthoni orvosokat foglalkoztatott. Hiába igazolta egy amerikai Nobel-díjas professzor a kinti eredményeit,tudását,a SOTE nem engedte meg,hogy előadásokat tartson az egyetemen. Sőt, a kutatásaiban sem segítették. Nem volt más választása,visszament Amerikába.

A lányodék esetében is a féltékenység és a karrier-féltés van.

Aki valamelyik nyugati országban szerezte a diplomáját,ottani kórházban dolgozott,az sokkal korszerűbb ismeretekkel rendelkezik,korszerűbb technikákat ismer,mint ami itt hon van. Ha felveszik őket,akkor nyilvánvalóan megkísérlik a kinti nívót alkalmazni. Ennek pedig az a veszélye,hogy rövid időn belül a főnökeik helyét fogják betölteni.

Ezt pedig egyik vezető sem akarja.

2012. jan. 1. 15:54
 34/40 anonim ***** válasza:
Még egy olyan ötletem van, hogy esetleg magánkórházakban próbálkozzanak. Habár most mindet államosítani akarják... De még egyelőre vannak magánkézben is intézmények, és ott biztosan más szempontok vannak, mint az államiakban! Talán ott sikerrel járhatnak, és valószínűleg a pénz is jobb...
2012. jan. 1. 16:12
 35/40 anonim ***** válasza:

Magánklinikák?

Vagy esetleg maradjanak kint...

2012. jan. 1. 20:16
 36/40 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést az illetékes minisztériumnak kellene feltenni,ahonnan hivatalos választ kaphatnátok.
2012. jan. 2. 06:59
 37/40 A kérdező kommentje:
15.54: Igazad van, az egyik srac a harvadrol jott, szinten magyar, hat az is derogalt,mert ugye a sote az isten. Ossze se lehet hasonlitani a kettot. Szerintem valahol mar nem akarnak maradni, megalaztatas...viszont tovabb megyunk mar csak azert is. Mindenesetre ezek utan en nem fogok meghatodni, ha azert megy a siras,hogy elmennek az orvosok, mert az csak szinhaz, hogy itt akarnak barkit is tartani,vagy barki kell ide,aki ertekes tagja lehet a tarsadalomnak. Es jobban erzem magam,mert ha nem is sok,mar itt is tudjak paran. Koszonom, hogy vegig hallgattatok,es azoknak is,akik probaltak tanacsokat adni!
2012. jan. 2. 09:44
 38/40 anonim ***** válasza:
10%
Harvardon végzett orvost nem akarnak elismerni?!A legtöbb ország összetenné a két kezét hogy olyan orvost kapnak aki a világ legjobb egyetemén végzett!Ennek a malac edény Magyarországnak meg nem kell és keverik a sz@rt?Ennyire idióták nem lehetnek!
2012. jan. 2. 13:16
 39/40 A kérdező kommentje:
Pedig ez van, most felkerestunk par orvosit,aki igy jart, ismerosok reven rengeteg ilyenrol hallunk,es nem egy ilyen neves egyetemen vegzett magyar akart hazajonni. Lehet nevetsegesen hangzik,de van,aki tenyleg haza akarta hozni a tudasat. Meg egyszer koszonom,hogy meghallgattatok!
2012. jan. 2. 13:19
 40/40 anonim ***** válasza:

Ez iszonyatosan durva, bár már máshonnan is hallottam.

Sokan beszéltek itt arabokról meg indiaiakról. Szerintem ők úgy dolgozhatnak itt, hogy itt végezték el az orvosit. Rengeteg külföldi van ugyanis a magyar orvosi egyetemeken. Jórészt arabok.

Szerintem tudod mi a legjobb, amit tenni tudnak? Hagyják a p.csába az egészet.

Még azt vhogy megértem, hogy a magyar orvosokat ide akarják láncolni (bár nem tartom jogosnak azt se), de hogy azt lehetetlenítik el, aki önszántából, szarért-húgyért jönne vissza dolgozni azért, hogy magyarokat gyógyítson, annak ellenére, hogy külföldön halálra keresné magát...nevetséges.

Hihetetlen, hogy egy ilyen országban élünk.

2012. jan. 6. 19:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!