Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mire hivatkozhatna a lanyom?...

Mire hivatkozhatna a lanyom? Ez nem felhaborito?

Figyelt kérdés
A lanyom mindigis nagyon tehetseges volt, a gimnazium elvegzese utan az egyik legnevesebb angliai egyetemre mehetett tanulni osztondijjal, es komoly csaladi kuporgatassal. Nem vagyunk gazdagok, viszont a gyerekeink elomenetele volt mindig a legfontosabb, ezert inkabb par evig nelkuloztunk, de a gyerek legyen mindenben a legjobb, igy majd remelhetoleg tobb eselye van a munkaeropiacon,ergo hossszutavu befektetes. Igyis lett, elvegezte az orvosit egy top egyetemen. Fejleszette a nyelvtudasat, bovult a latotere, ott mar vegzoskent is belekostolhattak a kutatasba. Kozben beleszeretett egy ottani fiuba, aki amiert a lanyom nagyon honvagyas, meg magyarul is megtanult. Mindketten vegzett szakorvosok, tehat befejeztek a rezidenskepzest is, sot 2 evet mar praktizaltak. Haza szeretne jonni. Viszont itthon arra hivatkoznak, hogy vegezze ujra el az altalanos orvosit (nem a rezidenskepzest! de meg az is vicc lenne), ha dolgozni szeretne a magyar egeszsegugybe. Kerdem en, ha az eus diplomak kozul az orvosi, a fogorvosi, a gyogyszeresz, az epitesz es allatorvosi mindenhol elfogadott honositas nelkul(utana neztunk), akkor mire fel nem alkalmazza egy korhaz se a lanyomat? Pedig hianyszakmaja van meg az orvosin belul is! Orvosokra lenne szuksege az orszagnak,erre tessek... Kulonosebb indoklast nem adnak.
2012. jan. 1. 12:45
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
78%

És ha már tanácsot kértél, hát adjunk azt is:

Én a legelfogadhatóbb megoldásnak azt tartom, ha a lányod addig megy, míg nem talál egy olyan kórházat ahová önszántukból és valóban szívesen veszik fel. És ahol ők maguk is úgy érzik, hogy szükségük van rá és a munkájára.

2012. jan. 1. 13:51
 22/40 anonim ***** válasza:

lehet azt akarják hogy a magyar "szak-nyelvet" is tudja?

azy külföldön is elvárják, hogy megtanulod az ottani dolgokat, példáúl, magyar építészeket elismernek svédországban, de ahozz hogy munkát kapjál, egy cégnél, azt akarják hogy végezzek el egy vizsgát.. Most az is diszkrimináció?

Lehet ilyesmiröl van szó?

2012. jan. 1. 13:53
 23/40 anonim ***** válasza:
16%
Védik a magyar orvosokat.Ennyi.
2012. jan. 1. 13:53
 24/40 A kérdező kommentje:
Kivaltott minden engedelyt, ehhez annyira nem ertek, mert en nem vagyok orvos, de volt hivatalos procedura, ezt tudom. A szaknyelvi vizsgaja is megvan. Nem az a gondunk, hogy van 1 korhaz vagy 2 ahova nem kell. Meg az se lenne gond, hogyha helyette mast vesznek fel. Nem csak neki van ez a gondja, mas magyaroknak is,akik kulfoldon vegeztek. A gondunk es az amit nem ertunk, hogy lehetseges az, hogy Magyarorszagon ennyibe semmibe vesznek eus megallapodasokat, hogy mondvacsinalt urugyekre hivatkoznak, es ennyire dikszriminalnak embereket. En jol tudom, hogy nem jo olyan helyre bejarni, ahol nem latnak szivesen. Ezt ertjuk is. Mi csak az igazunkert szeretnenk kiallni. Amit igy tobb orvossal mar kisutottunk az annyi, hogy nagy valoszinuseggel nem talalnak majd allast itthon. Ez igy rendjen van? Nyilvan majd hivatalosan valamivel indokolnek a korhazak, nyilvan nem ezzel..de attol meg nyilt "titok", sot hozzajuk is vagjak,hogy igen,ezert nem kellettek. Persze reszletekbe majd az ugyved fog belemenni.
2012. jan. 1. 14:05
 25/40 anonim ***** válasza:
56%

Én úgy gondolom, hogy itt az ostobaság, beképzeltség, nagyképűség és hatalomfitogtatás szuperponált esetével állunk szemben.

A konkrét elhelyezkedés érdekében természetesen nem mindegy, hogy mi volt a pontos szöveg a felvételi diskurzusban, az is kétségtelen, hogy a jog alkalmazásával el lehet érni az alkalmazást, majd el kellene viselni az ebből adódó retorziókat.

Az is nyilvánvaló, hogy csak olyan helyre érdemes menni, ahol a "két szép szeméért" na meg a tudásáért alkalmaznák szívesen.

Az uniós alapjog szerint azonban a helyzet nyilvánvaló és egyértelmű. Az emberek, termékek és szolgáltatások szabad és korlátozásmentes mozgása magában foglalja az ezekhez szükséges feltételek meglétét is. Különben nem beszélhetnénk jogharmonizációról, ami például a belépés feltétele. És ezen már nagyon túl vagyunk. Egy strasbourgi perben evidens az eredmény az orvos házaspár javára.

Ami a szaknyelv ismeretét illeti: ma Magyarországon de facto orvoshiány van. Nagyon sok helyen alkalmaznak emiatt külföldi orvosokat. Már a nyolcvanas években ukránokat, akik a köszönésen kívül egy szót sem tudtak magyarul. Ma nagyon sok arab orvos működik nálunk (jó a nyelvérzékük, de szaknyelv helyett maximum konyhanyelvről beszélhetünk). Sok román, szerb orvos is dolgozik. Nyelvtudás nélkül. Ezért minden ilyen hivatkozás közönséges hatalomfitogtatás.

Fel kell lépni keményen és minden lehetséges eszközzel. Meg lehet írni újságokban. Lehet kérni hivatalos választ a minisztériumtól, meg lehet kérdezni, miről tárgyalnak a rezidensszövetséggel, ha kész gyakorlott önkéntes hazatérőket kiutálják.

Csak olyan helyre érdemes menni, ahol önmagáért várják oda.

2012. jan. 1. 14:11
 26/40 A kérdező kommentje:
Szamunkra egyertelmu,hogy nem erdemes oda menni,ahova nem varnak. Lenyeg: Orszagos osszefogas,es elutasitas folyik a nem itt vegzett orvosok ellen, kiveve ha az ember Romaniaban vegzett. Ennyi ami biztos. Legalabb 15 orvossal beszeltunk, mind magyarok voltak, volt aki Nemetorszagban, volt aki Nagy-Britanniaban, volt aki Skandinaviaban vegzett, mindenki ugyanazt mondta, amit a lanyom. Csak azt nem ertem, hogy van kepuk egyaltalan szoba hozni, hogy ujra vegezzek el az altalanos orvosit. Komolyan kiborultam, elnezest, ha tul erosen fogalmaztam.
2012. jan. 1. 14:15
 27/40 anonim ***** válasza:
74%

Jelenleg ott tartunk, hogy mindenkit "büntetnek", aki külföldben merészel gondolkodni. Úgy tűnik, ez azokra is vonatkozik, akik haza akarnának jönni...

Valószínűleg központi "parancs" van rá, hogy így kell bánni velük. Most így mennek a dolgok itt sajnos...

2012. jan. 1. 14:18
 28/40 anonim ***** válasza:
Ilyenről még nem hallottam.Itthon vannak arab és indiai orvosok is én már többel is találkoztam.Az ő diplomájukat is elfogadták.Pedig az angolszász orvosi képzés sokkal jobb még a magyarnál is.A magyar orvosok is kimehetnek akár az USA-ba vagy Canadába is praktizálni.De ők nem jöhetnek ide?!Ekkora baromságot!Szerintem ez nem igaz.
2012. jan. 1. 14:25
 29/40 anonim ***** válasza:
60%

Ha a lányodat nem tartja érdemesnek ez az ország ara, hogy a tudását itt kamatoztassa akkor egyszerűen sz@rjon rá, és fogadja el, hogy a szülőhazájának nem kell!

Mi állampolgárok ismét elveszítünk egy honfitársunkat, és egy orvosunkat, (illetve ezek szerint kettőt).

Szép életet kívánok nekik, és fel a fejjel!

Egyszerűen ne gondolkozzanak ebben a sz@r semmirekellő országban!

2012. jan. 1. 14:26
 30/40 A kérdező kommentje:
Ha hiszed, ha nem igy van. Meg egy riport is volt errol a fokuszban, ha jol tudom 1 evvel ezelott. Akkor a skandinaviaban vegzett hazaspar nyilatkozott ugyanerrol. Mar veluk is beszeltunk, ok anno mindent megtettek. Es ez nem most kezdodott 10 eve is ez volt,legalabbis nem kevesen allitjak ezt. Az meg megint erdekes,hogy egy romaniai, egy ukran,es egy indiai diploma miert jobb...
2012. jan. 1. 14:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!