Akkor mást mondok: ha népszavazást írnál ki az alkohol betiltásáról, szerinted mi lenne az eredmény? És ha a marihuána bevezetéséről, akkor mi?
Demokráciában élünk: a többség nem tiltatná be az alkoholt, míg a marihuánát a többség nem engedné be az országba. Többség dönt, egység nyal.
Igazából lehetne népszavazás útján legalizálni, de ahhoz várni kellene 4-5 évet, hogy nagykorú legyen a generáció minden tagja. Például én 20 éves vagyok, van kb. 200 ismerősöm facebook-on, aki velem egykorú. Közülük úgy 190 tuti, hogy rendszeresen szív, a maradék ~10 kérdéses. A korosztályomból 1, azaz egy ismerősöm van, aki kijelentette, hogy ő sohasem fog mariskát szívni. Szóval úgy 2016 körül már reális lehetne egy népszavazásos "győzelem".
Bár ilyen mértékű fogyasztásnál már mindegy a jogi státusz, hiszen mindenki úgy adja-veszi-használja, mintha legális lenne. És tényleg, ha így hirtelen belegondolok, könnyebben, gyorsabban és olcsóbban(ez szubjektív) tudok füvet venni, mint mondjuk egy márkás magyar pálinkát.
Érdekes, hogy Amerikában, a közvélemény kutatások szerint 30 év óta most először vannak többségben a legalizáció-pártiak.
# 20:
Nem értelek - én, a normális fogyasztásra tértem ki és nem arra, hogy minden nap irány a kocsma (amiket meg, be kéne záratni)! Ha igazi szabályozása lenne, az alkoholos italoknál, azt is támogatnám.
A marihuána, meg veszélyesebb, mert azt, eleve, kábulásra használják. Azt viszont, áruld el nekem, hogy 1 deci bortól, mindenki kidőlt?
0?
És ha valaki beszívva ül a volán mögé? Az már nem 0.
Mudri Lav:
Érdekes a kérdező, én is így látom.
Egy biztos: nem kell drogosnak lenni, hogy ismerjük a hatását. Jó hogy nem a végén, lenne egy adagoló készülék, ami nélkül, élni sem tudnának.
Egy biztos: nem vagyok liberális és nem vagyok demokrácia párti, de mégis osztom a te véleményedet, a drogokkal kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!