Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hány évnek számít, ha 8évig...

Hány évnek számít, ha 8évig 4órában dolgozok, mert főállású anya vagyok? 8vagy 4évnek?

Figyelt kérdés
2011. dec. 23. 16:46
 1/6 anonim ***** válasza:
4
2011. dec. 23. 17:15
 2/6 anonim ***** válasza:
Amennyiben a teljes munkaidő után járó minimálbért megkaptad utána, akkor 8. Különben 4.
2011. dec. 23. 17:23
 3/6 A kérdező kommentje:
És ha 6órában dolgozok?Akkor 6 évnek számít?
2011. dec. 23. 18:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"Ebben az esetben a szolgálati idő és a biztosítási idő aránya azonos a nyugdíjjárulék alapját képező kereset, jövedelem és a mindenkori érvényes minimálbér arányával."

Tehát nem a munkaidő számít.

2011. dec. 23. 20:11
 5/6 A kérdező kommentje:
20.11-es köszi a válszt látom biztos jót írtál :-D,de lefordítanád ez nekem,hogy én is értsem?!A nyugdíjszámítás miatt kérdezem egyébként.Most még nagyon nem aktuális,mert még nincs 3 gyerek és fiatal vagyok és addig még vagy 10X megváltoztatják,de érdekelne,hogy ha belevágnék akkor most mire számíthatnék.Szeretnék 3 gyereket,főállású anyaságot és gondoltam mellette dolgoznék is 4-6órát,de nem akarom bekapni a frutit,hogy ok jó fej voltál,de ezért csak 100évesen mehetsz nyugdíjba.Azért 4év sok idő.Pláne amikor az ember ott van és a napokat számolja vissza.
2011. dec. 23. 20:26
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Az a lényeg, hogy sokat keress a mellékállással. Ha a jövedelmed nem éri el a 8 órányi munkaviszonyt megillető minimálbért, akkor csak ennek megfelelő töredékét veszik figyelembe szolgálati időként.

Ha négyórásként minimálbért kapsz, akkor az a 8 órás minimálbér fele, tehát 0,5 év szolgálati időt jelent félévenként. Ha napi 2 óra munkával megkeresed a minimálbér 80%-át, akkor 0,8 év szolgálati idő évenként.

Ha minimálbér felett keresel, akkor egy év.

Fordítva sajnos nem működik, tehát havi 200 000 Ft-ra is csak egy évet ismernek fel. (Viszont a nyugdíj összegét a jövedelem alapján kalkulálják majd.)

Ennyi. :)

2011. dec. 23. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!