Tisztelt Olvasók! Van egy lakásom, édesanyámnak özvegyi
haszonélvezeti joga van. Én már több mint 7éve nem
lakok ott, de tartozás van a lakáson, amit én úgy tudtam
meg, hogy egyik napról a másikra inkasszálták a
számlám!?
Figyelt kérdés
Minden egyes adósságot rajtam akarnak behajtani (ami több millió forint).Jelenleg munkanélküli vagyok,52ezer forint a munkanélküli segélyem, de még ezt sem kapom meg, mivel zárolták a számlám. Kérdéseim: A munkanélküliből is levonhatnak? Mit tehetnék a haszonélvezeti joga ellen, megtámadhatom, egyebek? Jogosan járt el a végrehajtó, hogy az én számlámról akarja levonni, miközben én csak tulajdonos vagyok, és édesanyám nevére jönnek a csekkek, tehát végülis ő az üzembetartó, vagy már nem is tudom, hogy mi a helyes megfogalmazása.
Elnézést a rossz szóhasználatért, de még sosem inkasszózták a számlám, ezért nem tudtam a helyes kifejezést. A tanácsokat mindenesetre köszönöm, legalább egy kicsit okosabb lettem én is az ilyesfajta dolgokban, hisz még csak alig múltam 21 éves, ezáltal nem vagyok járatos az ilyen végrehajtós sztorikban
2011. dec. 17. 16:51
12/16 anonim válasza:
Semmi baj, csak azért írtam le helyesen, hogy jobban utána tudj esetleg nézni. :)
Én a helyedben felhívnám a végrehajtót, és érdeklődnék, hogy pontosan milyen ügyben, kinek a kérésére, mennyit, stb. hajtanak végre.
Csodálom, hogy nem kaptál levelet róla, szerintem anyukád átvette, csak elfelejtette neked odaadni.
Azt mindenképp el kéne olvasni, illetve van rajta egy ügyszám, a végrehajtót azzal lehet keresni.
(Haszonélvezeti jogát nem támadhatod meg anyukádnak, de ez független a végrehajtástól.)
2011. dec. 17. 17:10
13/16 anonim válasza:
Ja, és még annyi, hogy megnézném a helyedben, mert a későbbiekben fontos lehet: biztos, hogy a lakás 1/1 tulajdonosa vagy, és nem csak 1/2, és anyukád a másik 1/2 tulajdonos - és a te 1/2 részeden haszonélvező?
(Öröklésnél leggyakrabban így van, persze lehet kivétel.)
2011. dec. 17. 17:11
14/16 A kérdező kommentje:
1000%, hogy én vagyok a kizárólagos tulajdonos, ő pedig a haszonélvező, ezt biztosra tudom, mert kb. 1éve vásároltam ki a féltestvéremet a lakásból, mivel ezelőtt, az övé volt lakás fele, és ennek révén esett erről szó. Anyukám pedig nem elfelejtette odaadni a levelet, direkt nem szólt, mert azt hitte, hogy én annyira buta vagyok, hogy nem veszem észre, hogy nem tudok pénzt levenni a számlámról... Hihetetlennek tartom, hogy a saját anyám így kiszúrjon velem, de természetesen utána járok mindennek, megkeresem a közös képviselőt, végrehajtót, stb. Csak az a baj, hogy ő ebben nem segít nekem, teljesen magamra kell hagyatkoznom, ezért kérdezősködök, mert még sosem voltam ilyen helyzetben. Nagyon hálás vagyok a tanácsokért, és a további meglátásokat is szívesen fogadom:D
2011. dec. 17. 19:11
15/16 anonim válasza:
Szia! megkérdezhetem, pont került-e az ügy végére és hogy milyen úton tudtál elindulni? úgy néz ki, egészen hasonló helyzetbe kerültünk mi most :-(((
2012. ápr. 7. 13:26
16/16 A kérdező kommentje:
Még mindig nem zárult le az ügy, de már nem érdekel, nem idegesítem ezen magamat, annyit sikerült intéznem, hogy végre rá tudtam venni "édesanyámat", hogy adjuk el a lakást. Jelenleg ez a helyzet, úgyhogy neked is sok kitartást, én már beletörődtem. Az inkasszó pedig úgy oldódott meg, hogy már nem kapom a munkanélkülit, úgyhogy nincs miből levonniuk, de legalább a legutolsót már postán kaptam:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!