Van-e joga egy albavolán jegyellenőrnek arra hogy elvegye a diákigazolványomat?
én adtam oda a kezébe mert naív voltam és nem adta visza mert nem volt matrica a hátulján.
akármilyen paragrafus vagy jogszabály vagy bármit amit tudnátok írni nekem nagyon hálás lennék érte azt kinyomtatnám és bemennék vele a helyi szervekhez
csak olyan kéne ami valós és számozott meglehet találni a neten kerestem én is csak nem nagyon találtam véleményke is érdekelnek mindenkinek köszönöm szépen
Nem tudok erről konkrét szabályt, de szerintem nincs joga elvenni, mivel nem ő, és még csak nem is a volán állította ki. Egy volán bérletet még esetleg, de a diákigazolványhoz semmi köze.
Na, közben találtam valamit:
Hem néztem végig, de hátha van hasznos dolog, akár a kommentek között.
kösszia aválaszokat 1es sokat segítettél
2es mert beteg voltam és nem mentem suliba amikor osztották a amatricát később meg nem kértem eddig többször is látta ellenör és nem volt gond csak ennél
gondolkopzom a motron elég erőssen egy ksi robogó aztán max ráfagyok télen de még igy is jobb lenne
"Ekkor neked kell bizonyítanod, hogy ő törte el, és nem volt már eleve repedt/törött."
Gondolom az elvételt is neki kell bizonyítani, de hogy?
Befizeted a büntit és visszakapod az igazolványt. Ez ilyen egyszerű.
Ha nem veszi el, nem tudja igazolni hogy amikor leellenőrzött, nem volt matrica az igazolványodon és fenn áll a veszélye hogy te utólag ráragasztatod és reklamálsz hogy "itt a matrica". Ezzel kijátszanád a büntetést amit viszont jogosan kaptál mert nem volt matricád és volt oka az ellenőrnek azt feltételezni hogy csalsz a kedvezménnyel. A szó elszáll az írás megmarad.
1) úgy tudom, ma már nincs a diákig-okon matrica, mivel mindenkinek van OM-kártyája, ami érvényesíti
2) fényképes igazolványt nem hatósági személye nem vehet a kezébe, ha te nem akarod odaadni - ezért fel is jelentheted.
én is jártam már így, igaz, volt bérletem, de makacskodott, kérdezte, hogy megnézheti-e az igazolványomat, és nyújtotta érte a kezét. közöltem, hogy nem, mert a jogszabályok szerint nem vagyok köteles odaadni. nézett rám egy nagyot, aztán otthagyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!