Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fel jelenthetem a taxi sofőrt?...

Fel jelenthetem a taxi sofőrt? Lehúzott pénzel? Többi lent!

Figyelt kérdés
Azt gondolta nem ide valósi vagyok mert az állomásról jöttem és teli voltam cuccal...és nálunk itt a városba fix tarifa van hogy ha csak egy helyre mész,azaz 850 ft.ez a szemét el indította az órát..és 850 ft helyett 1600 ft fizettem,nem volt időm veszekedni mert siettem és nem is voltam jól mert beteg vagyok.magyarul a dupláját fizettem a rendes árnak és nálunk itt a városon belűl mindig is fix tarifa volt..kérdeztem miért indította el az órát amikor fix díjas,csak hebegett habogott meg hogy ő nyugdíjas meg mi tudom én...nem akartam veszekedni de felfogom jelenteni...vagy mit lehet csinálni?
2011. dec. 12. 17:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"És a fix tarifáról hogy ad neked számlát?"

Sehogy. Épp ezért törvénytelen. Mindig az óra szerint kell számolni.

2011. dec. 12. 20:44
 22/26 anonim ***** válasza:

Fix tarifáról nem hinném, hogy törvénytelen. A mi városunkban például az a neve a taxi társaságnak, hogy "Fix 500". Meg van adva, hogy hova ennyi. Azon túl meg másképpen van.

kérdező:

Feljelenteni nem tudod, mert már nem kommunizmus van. Bejelenteni tudsz, meg panaszt tenni. Feljelentésről csak konkrét bűncselekmény esetén beszélhetünk. Lassan eljuthatna már a köztudatig, hogy mi a különbség.

Számlát maximum akkor kaptál, ha külön kérted. Blokkot azt kaphattál, de az megint más.

Most, hogy ezt tisztáztuk, a konkrét eset. Na most, ha kaptál blokkot, akkor nincs miről beszélni, nyilván nem adna blokkot, ha törvénytelen lenne amit csinál. Gondolj csak bele. A könyvelésen egyből kibukna a gixer. Lehet, hogy nálatok úgy szokás, hogy városon belül 850 egy út, de akkor arról nyilván úgy ad blokkot. Az öreg meg úgy döntött, hogy ő meg az óra alapján megy. Szíve joga. Ha blokkot is kaptál, semmi törvénytelen, vagy igazságtalan nem történt. Tetszettél volna előbb gondolkodni. Családi vállalkozásban dolgozom, forgalmazunk zöldségfélét is. Lehet a karfiolt adni darabra is, meg kilóra is. Szívem joga eldönteni, hogyan számolok, a vásárlónak meg szíve joga eldönteni, hogy azokkal a feltételekkel kell neki a karfiol, vagy sem. Ez a szabadság. Azzal, hogy te tudomásul vetted, hogy megy az óra, automatikusan elfogadtad a fuvar feltételeit. Ugyanis egy nagyon fontos dologról megfeledkezel. Mi lett volna, ha 850-nél kevesebbre jön ki a fuvar? Reklamáltál volna, hogy többet kellene fizetned?

Összefoglalva, azzal, hogy nem szóltál, automatikusan elfogadtad az utazás feltételeit, a végén pedig még blokkot is kaptál, tehát teljesen törvényesen járt el az öreg.

Elég rég írtad a kommenteket, remélem nem hurcoltál meg egy ártatlan vénembert a butaságod miatt... :-S

2011. dec. 25. 21:34
 23/26 dizus ***** válasza:
Előző! Írd már le légyszíves hogy hogyan ad neked BLOKKOT a fix 500-as utazásról!
2011. dec. 25. 21:47
 24/26 anonim ***** válasza:
Nyugta tömböt láttál már? :-O
2011. dec. 26. 09:54
 25/26 dizus ***** válasza:
Láttam már meg biztosan jópofa dolog,de azért azt megnézném amikor fuvaroz egy NAV ellenőrt és az utazás alatt nem kapcsolja be a nyugtát adó és amúgy működőképes órát és a végén elkezdi tollal kitölteni a nyugtatömböt!
2011. dec. 26. 13:49
 26/26 anonim ***** válasza:
És akkor mi van? Semmi. A szolgáltatónak szíve joga fix összegért szolgáltatni. Még mindig nem értem mi a problémád ezzel. Ennyiből azok az éttermek, amik bizonyos helyekre csak pénzért visznek kaját, azok hogyan számolják el azt a bevételt?
2011. dec. 26. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!