Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fel jelenthetem a taxi sofőrt?...

Fel jelenthetem a taxi sofőrt? Lehúzott pénzel? Többi lent!

Figyelt kérdés
Azt gondolta nem ide valósi vagyok mert az állomásról jöttem és teli voltam cuccal...és nálunk itt a városba fix tarifa van hogy ha csak egy helyre mész,azaz 850 ft.ez a szemét el indította az órát..és 850 ft helyett 1600 ft fizettem,nem volt időm veszekedni mert siettem és nem is voltam jól mert beteg vagyok.magyarul a dupláját fizettem a rendes árnak és nálunk itt a városon belűl mindig is fix tarifa volt..kérdeztem miért indította el az órát amikor fix díjas,csak hebegett habogott meg hogy ő nyugdíjas meg mi tudom én...nem akartam veszekedni de felfogom jelenteni...vagy mit lehet csinálni?
2011. dec. 12. 17:02
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
ja és én kérek elnézést hogy hagyom hogy más elvegye a sza.ros 850 ft.omat....persze még köszönjem is meg nem??hát ez kész...idióta.
2011. dec. 12. 17:22
 12/26 anonim ***** válasza:
Akkor máskor nem hagyod, hogy elvegyék a sz...os 850Ft-odat, hanem kinyitod a szád, és akkor szólsz érte, amikor kell, nem pedig utólag! Van róla bizonyítékod, hogy fix díjat kell alkalmazni? megvan a számla, amit adott? Tudod igazolni, hogy tőled jogtalanul kérték el a dupláját? Meg tudod magyarázni, hogy ha mindez megvan, akkor mi a fészkes fenének fizetted ki neki tudottan a jogtalanul kért pénzt? Mert az nem jogilag elfogadott indok, hogy siettél...
2011. dec. 12. 17:29
 13/26 A kérdező kommentje:

ma 17:29

meg van a blokk igen..azért nem rinyáltam mert fent már említettem hogy siettem és elég beteg vagyok nem volt idegzetem ott veszekedni...amúgy meg simán kitalálhatja azt hogy meg álltunk valahol és beugrottam valahova és akkor már újra indíthatja az órát és azt bizonyítani nem tudom..és itt nem a 850ft-ról van szó,hanem arról hogy valószínű nem csak engem károsít meg és ezt megcsinálja napjában többször is..csak leakarom szoktatni erről a tisztességtelen szokásáról...és hogy elégedjen meg a rendes tarifával mert ha feljelentem akkor még az sem lesz neki és majd elgondolkodik a seg.gfej..

2011. dec. 12. 17:35
 14/26 anonim ***** válasza:
megnézem milyen ebédet főzöl te abból a szaros 850ft-ból.
2011. dec. 12. 17:46
 15/26 A kérdező kommentje:

ma 17:46

megnyalnád mind a 20 ujjadat..

2011. dec. 12. 17:47
 16/26 anonim ***** válasza:

Khm, 1600 forint a szokásos 850 forint helyett csak 750 forint lehúzást jelent.

De miért nem kérdeztél indulás előtt? Ha elkezdesz rohangálni a 750 forintodért, akkor sokkal többet fogsz elkölteni mire viszontláthatod. Amire szintén nem túl nagyok az esélyek, ha szabályosan, az adott időpontra érvényes tarifával fuvarozott téged.

Egyáltalán a városon belüli fix az hivatalos, vagy csak megszokás (és a taxióra elindítása nélkül annyi)?

Ha a taxis valamelyik társaság tagja (ami valószínű), akkor megnézheted a társaság díjszabását. Ha abban az van, hogy városon belül fix 850 HUF, akkor próbálkozhatsz. Ha nem, akkor fogadd el hogy késő bánat ebgondolat.

2011. dec. 12. 17:47
 17/26 anonim ***** válasza:
Tanulság, legközelebb kérdezd meg, hogy mennyit kell majd fizess, mert úgy tudod, hogy fix tarifa van. Most max panaszt tehetsz a taxitársaságnál szerintem... Bizonyítani nem tudod, hogy többet fizettél, úgyhogy szerintem nincs mit tenni már, max szólsz a cégnél, hogy mi történt...
2011. dec. 12. 17:48
 18/26 A kérdező kommentje:
mindenkinek mondom még egyszer hogy nem csak a 850 ftról van szó hanem arról hogy nem hinném hogy ezt csak egy emberel csinálja meg egy nap...és nem csak egy embert károsít meg..és igen fix díj van a városban mindegyik taxi társaságnál,valamelyiknél 750 ft a másiknál 850 ft...akkor indítanak órát ha bemész valahova és várakoznia kell vagy pedig ha kimennek a város területéről..
2011. dec. 12. 17:52
 19/26 dizus ***** válasza:
És a fix tarifáról hogy ad neked számlát?
2011. dec. 12. 19:42
 20/26 anonim ***** válasza:

"azért a családi kapcsolatban írtam ki mert az a sz.aros 850 ft az a családom napi ebédéjének a megfőzésére pont elég parasztkám..."

Akkor máskor ne taxizz, vagy amputáltattad a lábaid, nemeském?

2011. dec. 12. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!