Bekérhet az önkormányzat visszamenőleg ingatlanadót, úgy hogy eddig semmilyen számlát, csekket nem küldött ki az évek alatt?
hol laktok?
melyik város, vagy melyik Bp kerület?
második mondatot értem , elfogadom..
de amikor idegköltöztem az önkormányzat kiküldte az autóra sulyadót rögtön ingatlanadóról nem küldött semmit a négy év alatt... Ha egyszer tud rólunk az önkormányzat és ha van ingatlanadó akkor arrol is kellpapirt küldenie, nem nekem kell utána járni.. Egy papirt sem küldött, akkor honnan tudtam volna..
Dunakeszin 2006 december 14-én vezették be az építményadót és a telekadót is.
Az adóról sosem kell számlát küldeni, nem is lehet.
A legtöbb adót az adózó által küldött bevallás alapján vetik ki. Illetve ha az adózó nem tesz eleget bevallási kötelezettségének, akkor a nyilvántartásukból származó adatok alapján vethetik ki.
A bevallás alól kivétel a gépjárműadó (súlyadó) amit az okmányirodák által szolgáltatott adatok alapján vetnek ki, nem az adózó által bevallott adatok alapján.
Arról, hogy a településen milyen adónemek vannak bevezetve, milyen mértékben és milyen kedvezményekkel, nem kötelesek az önkormányzatok értesítést küldeni a lakosoknak. Más kérdés, hogy új adónem bevezetésekor az önkormányzat általában értesítést küld a lakosoknak.
Nálatok valószínűleg az volt, hogy a költözésetek előtt vezették be az adót, ezért nem kaptatok róla értesítést.
Az esetetekben nem visszamenőlegesen vezetett be egy adót, hanem visszamenőlegesen vetette ki, a bevallás hiányában. (5 évre visszamenőleg joga van rá, addig nem évül el)
Az, hogy mennyire etikus, hogy így rendezték a dolgot, más lapra tartozik.
A város honlapján fenn vannak az adókról szóló rendeletek (is), azokban megtalálod, hogy milyen kedvezmények vonatkozhatnak rád.
21.08! Elég nagy butaságot írtál. Egy adott város/község
lakosának nem kötelessége bevallást adni a házáról csak akkor, ha bérbe adja, de akkor is csak az adóhivatalnak. Az önkormányzat pontosan tudja, ki hol lakik a településen és amennyiben van náluk ingatlan adó /amit hivatalosan kommunális adónak neveznek/, kiküldi egy határozattal az adókivetést. Ezt éventekét részletben lehet fizetni éspedig március 15-ig az első félévet, szeptember 15-ig a másodikat. Tehát semmiféle bevallást nem kell adnia az állampolgárnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!