Teszvesz? Mit tehetek ilyen esetben?
Rendeltem egy terméket kb 3 hete. A pénzt elküldtem az eladónak a megadott bankszámla számra.Később küldött vissza jelzést hogy az összeg megérkezett.
3 napja kaptam email-t arról hogy az eladó lezárta a tranzakciót és értékeljem. Hiába írok neki email.t vagy próbálom elérni telefonon...
Kérdés hogy milyen szállítási határidőt vállalt az eladó. Vannak esetek mikor több mint egy hónap.
Pusztán az a tény hogy Ő lezárta /hisz Te eleget tettél a rád eső résznek, fizettél/ nem sokat jelent.
Pár napot /72 órát/ érdemes rászánni a kapcsolatfelvételre. Már ha az eddig nem telt le. Lehet hogy csak ideiglenesen nem elérhető. Én találkoztam ilyennel is, mégis rendben ment minden.
Nézd meg a felhasználó nevét, ott láthatod, hogy mikor lépett be utoljára, illetve hogy nem rakták át inaktívba. Ez utóbbi, adhat okot némi aggodalomra.
Legrosszabb esetben tehetsz fejlementést is. A weboldalnak minden adata megvan a felhasználókról, nem okoz gondot a beazonosítás. /persze erre elég a bankszámla szám is/
Nem jellemző hogy eddig fajulna egy üzlet, de ha mégis a befizetésed visszaszerezheted, bár némi kellemetlenséggel számolni kell.
Olyan eladókkal óvatosan akiknek nincs, vagy kevés abból is nagyrészt negatív értékellése van.
Csak tájékoztatásul. A tranzakcióra 2 hét áll rendelkezésre. Ezt meghaladhatja abban az esetben, ha a terméklapon több van feltüntetve. Licitáláskor ezt tudomásul vetted.
SEMMIT nem tudsz tenni, csak negatívan értékeled és sírsz a pénzed után magadban. Az ügyfélszolgálat nem fog vele törődni, mivel kedvenc mondásuk "privát levelezést-telefont nem látnak, postát nem ellenőrzik, nem nyomozóhatóság, s legfőképp nem jogosultak egyik fél javára sem dönteni" ha egyáltalán válaszolnak. :)
Adok veszek sokat, egyszer-kétszer én is ráfizettem eladóként és vevőként egyaránt. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!