Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Törvényes, ha kikötik egy...

Törvényes, ha kikötik egy álláshirdetésnél, hogy csak nem dohányzók jelentkezését várják?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mostanában több olyan álláshirdetéssel összefutottam, ahol ez a kikötés.

Az egyik egy bolti eladói állás volt, a másik pedig irodában takarítónőket keresnek.

Elgondolkoztam, hogy akik már x éve ott dolgoznak, azokra is vonatkozik?

Szerintetek ez törvényes?

2011. nov. 23. 17:44
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Nem tudom te hol dolgozol, de itt senki nem beszélt arról, hogy neked is szagolnod kell.

Általában vannak dohányzó helyiségek is a munkahelyeken.Nem pedig az irodában gyújtanak rá.

Nálunk pl. külső dohányzók vannak.

Én sem gyújtanék rá zárt helyiségbe (főleg munkahelyen), ahol nem dohányzó emberek vannak.

2011. nov. 23. 22:56
 12/20 anonim ***** válasza:
Én sem mondtam, hogy a szobában gyújtanál rá. Csak tudod az erős dohányosok gyakorlatilag csíkot húznak maguk után. Lehet, hogy te nem vagy erős dohányos, de mások meg azok. Én meg mint munkáltató nem akarok az után kutatni, hogy erős dohányos vagy-e vagy sem, egyszerűbb kikötni, hogy nincs dohányzás és kész.
2011. nov. 23. 23:00
 13/20 anonim ***** válasza:
Én meg rühellem a pacsulitól bűzlő hölgyeményeket, egy csomó parfümre allergiás is vagyok, ömlik a taknyom-nyálam, főleg, ha egy teremben vagy tíz tetőtől talpig befújt nő is van, és akkor most írjam ki, hogy helló, piperkőcök ne fárasszák magukat a jelentkezéssel?
2011. nov. 23. 23:03
 14/20 anonim ***** válasza:
Utolsó, ha te vagy a nagyfönök, akkor te döntöd el, hogy kit veszel fel.
2011. nov. 24. 07:41
 15/20 A kérdező kommentje:
Mudri Lav ebben igazat adok. Van különbség 2 dohányzó ember között is. :) Én megbírom állni, hogy több óráig sem gyújtok rá, ha a helyzet úgy kívánja.(Igaz szeretnék is leszokni )
2011. nov. 24. 15:46
 16/20 anonim ***** válasza:

1 nem törvényes

2 nem mondod meg, hogy dohányzol

3 én nem dohányzom, ha a találkozásunk napján nem szívsz el egy cigit sem, akkor is megmondom, hogy dohányos vagy, mert megérzem rajtad, ugyanis nem lehet teljesen eltüntetni a nyomait - ergo az interjúztatók többsége is rá fog jönni és nem azért nem fog felvenni, mert dohányzol, hanem azért, mert hazudsz

2011. nov. 25. 10:46
 17/20 anonim ***** válasza:

"Nem tudom te hol dolgozol, de itt senki nem beszélt arról, hogy neked is szagolnod kell.

Általában vannak dohányzó helyiségek is a munkahelyeken.Nem pedig az irodában gyújtanak rá.

Nálunk pl. külső dohányzók vannak.

Én sem gyújtanék rá zárt helyiségbe (főleg munkahelyen), ahol nem dohányzó emberek vannak."

a ruhádon a bőrödön viszont beviszed a szagot :S

2011. nov. 25. 10:46
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem egy konkrét munkahelyről voltszó.Hanem általában,jogos e a feltétel.Miért ne lenne jogos,az okot nem kell indokolni.Hogy miért pont olyasvalakit keresnek,aki ilyen-vagy olyan tulajdonságokkal bír.
2011. nov. 26. 07:06
 19/20 A kérdező kommentje:

" a ruhádon a bőrödön viszont beviszed a szagot :S "

Ez viszont igaz, ezért akarok én is leszokni róla.

Egyébként itt nem magam miatt tettem fel ezt a kérdést, hanem kíváncsi voltam törvényes-e?

2011. nov. 28. 16:53
 20/20 anonim ***** válasza:
Addig nem lenne törvényes, míg törvénybe nem iktatják.
2011. nov. 28. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!