Törvényes, ha kikötik egy álláshirdetésnél, hogy csak nem dohányzók jelentkezését várják?
Sziasztok!
Mostanában több olyan álláshirdetéssel összefutottam, ahol ez a kikötés.
Az egyik egy bolti eladói állás volt, a másik pedig irodában takarítónőket keresnek.
Elgondolkoztam, hogy akik már x éve ott dolgoznak, azokra is vonatkozik?
Szerintetek ez törvényes?
Miért ne lehetne, egyrészt a dohányos sokkal kevesebbet dolgozik, mert kijár dohányozni, másrészt nagyobb eséllyel betegeskedik, harmandszor sok munkahelyen nem szabad dohányozni és egy dohányossal csak gondok vannak.
Gondolom, akik ott dolgoznak, azok sem dohányoznak és lehet, hogy éppen ök ragaszkodnak ahhoz, hogy az ujak se tegyék.
" egyrészt a dohányos sokkal kevesebbet dolgozik, mert kijár dohányozni"
Én pl. kávézok, ahhoz is ki kell mennem a büfébe megvenni, meginni. Az sem kevesebb idő szerintem.
Illetve függ, hogy egy dohányzó milyen sűrűn jár ki.
Én is dohányzok. Napi 12 órát dolgozom, s ez idő alatt 4-szer gyújtok rá. Ebben a 4-ben benne van a reggeli és ebéd idő alatti kimenetel.
Magyarul pluszban 2szer megyek ki, ami 12 órás munka közben nem sok.
"egyrészt a dohányos sokkal kevesebbet dolgozik"
Hülyeség. A nemdohányzók legalább annyi időt eltöltenek a folyosón traccsolással. A teljesítményíven világosan látom, hogy semmi különbség nincs (60 ember, a harmada dohányos).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!