Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Édesanyám tartozása miatt, az...

Édesanyám tartozása miatt, az én holmimat elviheti a végrehajtó?

Figyelt kérdés
Egy háztartásban élek anyukámmal, elmaradt közüzemi számla miatt jött végrehajtói papir. Úgy olvastam neten, ha nem engedem be a végrehatót, akkor is bejöhet, független attól hogy még sosem járt bent.Ez igy igaz? A második kérdésem pedig,hogy az is igaz hogy a gyermek holmijait nem foglalhatja a végrehajtó?
2011. nov. 16. 11:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Bocsi, rossz következtetést vontam le a kommentekből...

Szerintem, ha megteheted fizesd ki a tartozást és okozol egy kis örömet anyudnak.

2011. nov. 16. 14:08
 12/17 anonim ***** válasza:

A törvény kiskorú gyermeket nevesít, te már nem vagy kiskorú, mint írtad, elmúltál 18. Így rád ez a rész nem vonatkozik.

A kérdéseidre válaszolva:

Elviheti a holmidat, ha valószínűsíti, hogy édesanyád tulajdonában van. A számítógépedről fogja, hacsak nem tudod számlával igazolni, hogy a tiéd.

Bemehet akkor is, ha még sosem járt bent.

Kiskorú gyermek holmijait nem foglalhatja.

A végrehajtási törvényben megtalálod ezeket a

VI. FEJEZET

INGÓVÉGREHAJTÁS címszó alatt.

[link]

2011. nov. 16. 14:19
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2011. nov. 16. 15:52
 14/17 anonim ***** válasza:
miért nem költözteted más helyre a cuccokat ami kell? mittomén leviszed a nagyszülőkhöz vagy barát/barátnőhöz és addig ottmaradhat amíg a végrehajtó el nem ment
2011. nov. 17. 00:40
 15/17 A kérdező kommentje:
Szerzek számlát a cuccaimról,amik egyébként is az enyémek,csak papir nincs róla.
2011. nov. 17. 10:14
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem is akar majd bemenni valószínűleg, legfeljebb egy szemlére. Lefoglalják a dolgokat, de ehhez nem feltétlenül viszik el őket.

Egyébként nem első lépés az árverezés, először inkasszót meg tiltást próbálnak általában.

Amúgy csak az adós dolgait lehet végrehajtani.

2011. nov. 17. 11:43
 17/17 A kérdező kommentje:
Nos, egyszer már volt kint, foglalni jött, innen tudtam meg hogy végrehajtó járt nálunk. Anyum homokba dugta a fejét, én meg semmiről nem tudtam. Részletfizetés lesz kérve, gondolom igy már nem fog kijönni, meg amúgy se tud mit elvinni. Amit vihetne az, mint irtam, egy 30 éves szekrénysor...
2011. nov. 17. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!