Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért tőlem tiltsa le volt...

Miért tőlem tiltsa le volt férjem adósságát a végrehajtó?

Figyelt kérdés

Tisztelt látogatok!!!

A volt férjem ellen végrehajtást eszközöltek banki tartozás miatt.A végrehajtó megtalálta a közös számlánkat,melyre kizárólag az én bérjövedelmem érkezik.

5 éve nem élünk együtt,nem is szerepelünk egy címen, ellenem nincs letiltási végzés, a közös számlát szerettem volna megszüntetni de a volt férjem nem volt hajlandó aláírás végett a bankba bejönni.Én jogtalannak érzem azt ,hogy a számlámat letiltották,a fizetésem 50%-át levonták, a közüzemi számlák és lakbér kifizetése után 1000Ft maradt arra,hogy a következő fizetésig megéljek 2 gyerekkel.Mi a bánatot csináljak hogy pénzem visszakapjam minél hamarabb?????

Teljesen padlóra kerültem.

Kérem aki tud segítsen abban, hogy merre induljak?-és van e esélyen a bérem visszakapására?-kihez forduljak???

Köszönettel

2011. júl. 7. 13:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Bemész a bankba, csináltatsz új számlát, a munkáltatódnak szólsz, hogy új a számlaszámod, oda utaljanak.

Mivel a bankszámlaszám a férjed nevén IS van, sem a bankot sem a végrehajtót nem fogja érdekelni, hogy ki használja azt a számlát... Az ő neve ott van, az övé is. Újat csináltatsz, az összes éppen rajta lévő pénzt átutalod az újra, lemondasz arról a számlaszámról és viszlát. Ezt már 5 évvel ezelőtt meg kellett volna tenned...

2011. júl. 7. 13:30
 2/17 anonim ***** válasza:
A végrehajtóval meg beszélj.
2011. júl. 7. 13:36
 3/17 anonim ***** válasza:

Vissza nem fogod kapni,hiszen a közös számláról leemelhetik.

Neked kellett volna már régen egy új számlát nyitni.

Nyiss most új számlát és utaltasd a fizetésed arra.

2011. júl. 7. 13:36
 4/17 anonim ***** válasza:
10%
Nem "tiltsa" hanem "tiltja".
2011. júl. 7. 13:38
 5/17 anonim ***** válasza:
Amúgy miért nem nyitsz egy új számlát? Ha már öt éve nem éltek együtt, miért használod a közöset? Kb. egy nap alatt lehet új számlát nyitni, és minden pénzt oda átirányítani.
2011. júl. 7. 13:39
 6/17 A kérdező kommentje:

Az új számlanyitásra eddig a bank szerint nem volt lehetőség, már 2 éve próbálkoztam ezzel,a bankvezető szerint nem rég óta van ilyen.Természetesen lett új számla, de a kérdés az hogy mennyire jogszerű az eljárás velem szembe???Nekem NINCS tartozásom!!!!!

A helyesírási hibáért elnézést!

2011. júl. 7. 13:47
 7/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom miről beszélsz, nekem vagy 25 éve van több számlám. Bármikor nyithatsz egy új számlát a bankban. vagy mehetsz egy másik bankba is.
2011. júl. 7. 13:48
 8/17 anonim ***** válasza:
ja,és teljesen jogszerű az eljárás, a számla kettőtök nevén volt.
2011. júl. 7. 13:49
 9/17 anonim ***** válasza:

"Nekem NINCS tartozásom!!!!! "

De nem is a te kizárólagos tulajdonod a bankszámla. Olyan meg nincs, hogy nem nyithatsz új számlát. Ha egy bank ezt mondaná nekem, úgy hagynám ott, mint annak a rendje. Nincs az ember egyhez kötve...

2011. júl. 7. 14:23
 10/17 anonim ***** válasza:
Ne haragudj,de ez hihetetlen.Öt éve különéltek,de a fizetésed a férjed nevére megy(?)Miért nincs neked önálló számlád?Ezekszerint bármikor ő is lenyúlhatta volna a fizetésed nem?Talán annyit megtudsz tenni(talán),hogy ha igazolod,hogy öt évvel ezelött hivatalossan kimondták a válópert,igazolni tudod,hogy külön éltek(állandó lakcímmel)a bank ad egy olyan nyilatkozatot miszerint nem engedtek új számlát nyitni...talán ezekkel az iratokkal elmehetnél a végrehajtóhoz,és kérnéd vissza a saját fizetésedet,amit persze megintcsak igazolni kellene a bankszámla kivonattal.Ergo:a beérkezett pénzt ki utalta a számlára,és kinek a munkabére.
2011. júl. 7. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!