Miért tőlem tiltsa le volt férjem adósságát a végrehajtó?
Tisztelt látogatok!!!
A volt férjem ellen végrehajtást eszközöltek banki tartozás miatt.A végrehajtó megtalálta a közös számlánkat,melyre kizárólag az én bérjövedelmem érkezik.
5 éve nem élünk együtt,nem is szerepelünk egy címen, ellenem nincs letiltási végzés, a közös számlát szerettem volna megszüntetni de a volt férjem nem volt hajlandó aláírás végett a bankba bejönni.Én jogtalannak érzem azt ,hogy a számlámat letiltották,a fizetésem 50%-át levonták, a közüzemi számlák és lakbér kifizetése után 1000Ft maradt arra,hogy a következő fizetésig megéljek 2 gyerekkel.Mi a bánatot csináljak hogy pénzem visszakapjam minél hamarabb?????
Teljesen padlóra kerültem.
Kérem aki tud segítsen abban, hogy merre induljak?-és van e esélyen a bérem visszakapására?-kihez forduljak???
Köszönettel
Bemész a bankba, csináltatsz új számlát, a munkáltatódnak szólsz, hogy új a számlaszámod, oda utaljanak.
Mivel a bankszámlaszám a férjed nevén IS van, sem a bankot sem a végrehajtót nem fogja érdekelni, hogy ki használja azt a számlát... Az ő neve ott van, az övé is. Újat csináltatsz, az összes éppen rajta lévő pénzt átutalod az újra, lemondasz arról a számlaszámról és viszlát. Ezt már 5 évvel ezelőtt meg kellett volna tenned...
Vissza nem fogod kapni,hiszen a közös számláról leemelhetik.
Neked kellett volna már régen egy új számlát nyitni.
Nyiss most új számlát és utaltasd a fizetésed arra.
Az új számlanyitásra eddig a bank szerint nem volt lehetőség, már 2 éve próbálkoztam ezzel,a bankvezető szerint nem rég óta van ilyen.Természetesen lett új számla, de a kérdés az hogy mennyire jogszerű az eljárás velem szembe???Nekem NINCS tartozásom!!!!!
A helyesírási hibáért elnézést!
"Nekem NINCS tartozásom!!!!! "
De nem is a te kizárólagos tulajdonod a bankszámla. Olyan meg nincs, hogy nem nyithatsz új számlát. Ha egy bank ezt mondaná nekem, úgy hagynám ott, mint annak a rendje. Nincs az ember egyhez kötve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!