Miért tőlem tiltsa le volt férjem adósságát a végrehajtó?
Tisztelt látogatok!!!
A volt férjem ellen végrehajtást eszközöltek banki tartozás miatt.A végrehajtó megtalálta a közös számlánkat,melyre kizárólag az én bérjövedelmem érkezik.
5 éve nem élünk együtt,nem is szerepelünk egy címen, ellenem nincs letiltási végzés, a közös számlát szerettem volna megszüntetni de a volt férjem nem volt hajlandó aláírás végett a bankba bejönni.Én jogtalannak érzem azt ,hogy a számlámat letiltották,a fizetésem 50%-át levonták, a közüzemi számlák és lakbér kifizetése után 1000Ft maradt arra,hogy a következő fizetésig megéljek 2 gyerekkel.Mi a bánatot csináljak hogy pénzem visszakapjam minél hamarabb?????
Teljesen padlóra kerültem.
Kérem aki tud segítsen abban, hogy merre induljak?-és van e esélyen a bérem visszakapására?-kihez forduljak???
Köszönettel
Tiltja. Nem tiltsa.
Erre a pénzre nagyjából keresztet vethetsz, nyiss egy másik számlát, ezt meg hagyd veszendőbe.
Ha az adott banknál nem akarnak másik számlát nyitni, akkor nyiss máshol, legalább ötven bank van Magyarországon. És szólj, hogy a következő béred már az újra érkezzen.
Az elveszett pénzed pedig próbáld meg kivasalni a volt férjedből, csónya dolog, hogy ezt mondom, de akár zsarold meg a gyerekekkel, ha nagy a baj!
Sajnos jól írják a többiek.Mivel közös számlára megy a pénz,így teljesen mindegy hogy a férjed vagy te vagy adós..A közös számláról levehetik a pénzt.
Azt megteheted,hogy elmész a bankba,és kiordítod,hogy valamennyi pénzt tegyenek vissza,mert két gyereket nem tudsz ellátni 1000 forintból,és ebben az esetben maximum csak a 33%-át vehették volna le.
Azt is megteheted,hogy elmész a volt férjedhez,és vele ordítasz hogy azonnal adja oda neked azt a pénzt amit a bank tőled vont le..(de kérdés,hogy melyikkel jársz jól?)
Én mindenesetre a pénzre már nem számítanék..
Az meg,hogy nem engedték,hogy 5 éve külön számlát nyiss,ez bocsi,de képtelen vagyok elhinni.Ilyen nincs....és 5 éve sem volt..Akár egy másik bankban is nyithattál volna számlát..Sőt azért mert a férjed nem volt hajlandó a közös számláról lemondani,te még nyugodtan megtehetetted volna.
Én 18 éve váltam el,és a válóperem után minden gond nélkül megtudtam szüntetni a közös számlát úgy hogy a volt férjem ott sem volt,és rögtön tudtam nyitni egy saját számlát is..
Ezért érthetetlen hogy neked ezt mondták,mert ilyen nem létezhet..
Senki nem támadott téged.Amúgy meg azt nem írtad,hogy azért nem engedték megszüntetni a számládat,mert van A hiteled!Ezt sehol nem írtad le,ugyanis ebben az esetben egyértelmű,hogy addig nem tudod megszüntetni míg az A hiteledet nem rendezed..Nem tudom te vidéken élsz vagy városban,de akkor sem értem,hogy ez miért akadályozz meg téged,hogy más banknál nyiss számlát..Attól még akár vidéken,akár városban is bármelyik ATM-nél feltudod venni a pénzedet,és nem kell ezért az adott bankba mindig bemenned.De ha nem vagy hajlandó semmire,akkor miről is beszélünk?? Akkor elfogadod azt,hogy közös számlán vagy a férjeddel akinek a tartozásait bármikor levonhatják a közös számláról.Teljesen mindegy hogy a te fizetésed is rámegy..Közös számlán van így a pénz is közösnek számít..Nyugodt szívvel levehetik..
Ezen nem tudsz mit tenni..a törvény ebben az esetben a bank oldalán áll..
" egyébként meg csak arra utalja a munkáltató az én munkabéremet és a családi pótlékot, "
Oda utalják a pénzeket ami számlaszámot megadsz nekik.Az új számlaszámra is kötelesek küldeni,ha jelzed nekik,hogy az megfog szűnni.
A bíró anno azt mondta amikor kimondta a válást,hogy attól a perctől fogva nem tartozunk egymásnak semmivel,azt gondolom felelősséggel sem tartozom ex férjem eladósodása miatt.Köszönöm a hozzászólásokat,ebben az országban becsületesen élni lúzerség ezek szerint.
Sziasztok
"a fizetésem 50%-át levonták"
A fizetésedből is tiltanak?
Akkor itt nem csak a számláról van szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!