Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Beleépítik vagy sem a felsőokt...

Beleépítik vagy sem a felsőoktatási törvénybe a súlyozott átlagot?

Figyelt kérdés
vagyis hogy 2,5 ös súlyozott átlag alatt automatikusan átkerül a hallgató önköltséges képzésre. Elvileg ma lesz tiltakozás 17:00kor az új törvény ellen. Lehet én is részt vennék rajta, főleg a fent említett okból.
2011. okt. 27. 00:24
 1/10 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy alacsonyabb átlagnál, de ilyen szankció eddig is volt az egyetemeken. Én egyetértek vele.

Különben sok értelme nincs is ilyen átlaggal egyetemre járni, a Corvinuson pl 3-as átlag alatt nem is kaphatsz diplomát.

2011. okt. 27. 00:34
 2/10 A kérdező kommentje:
műszaki egyetemen viszont máshogy mennek a dolgok:S. pl 2.0tól valamikor már ösztöndíj jár, mivel eléggé buktatnak.
2011. okt. 27. 00:42
 3/10 A kérdező kommentje:
Szóval egy ilyennél a BME-sek többségét kirúgnák:)
2011. okt. 27. 00:43
 4/10 anonim ***** válasza:
Ja igen, ez volt eszemben. Így végülis tényleg hülyeség egységesíteni. Előbb az osztályozást kéne egységesíteni (mert ha 2.0-tól van ösztöndíj, biztos, hogy senki nem kap ötöst :D).
2011. okt. 27. 00:50
 5/10 anonim ***** válasza:

Máshol meg 2,3 az egész intézmény átlaga és mérnököket képeznek vagy orvosokat, megint máshol marketing menedzsereket 4,2es átlaggal!

Valóban nagyon igazságos meghúzni egységesen a 2,5ös határt!

Ezen kívül eddig a leggyengébbek kerültek ki költségtérítésesre most meg helyből megfelezik az államilag támogatott helyek számát, illetve költségesről aki jóltanul sem mehet át államira.A költségtérítés díjja megduplázódik. Meg még sorolhatnám.

A mai tüntetés nem erról fog szólni hogy ne csorbuljanak az érdekeink, eredetileg én is egyetértek azzal hogy nem kéne ennyi diplomás, pedig valószinüleg én sem lehetnék akkor az.De a mai világ erre halad, nem lehet diploma nélkül normális állást találni. A gond ott van hogy nem ésszerűen hozták meg ezeket a döntéseket, hanem egyszerüen csak kivettek x milliárd forintot, az érintettek véleményének figyelembevétele nélkül. azon az áron sajtolnak ki pénzt ebből az ágazatból is hogy tönkreteszik, ismerős szitu, rövidtávon nagyon jó megoldás hosszútávon elég erősen vissza fog köszönni.

2011. okt. 27. 00:53
 6/10 anonim ***** válasza:

Az én szakomon az "átlagos" átlag 1.9 volt, néha elérte a 2-őt is. Félévente átkerülne így a hallgatók 2/3-a, 1-2 év alatt 95% átkerülne fizetősre, ez nem más mint egy rejtett tandíj ami ellen a fidesz oly bőszen tiltakozott.

Mellesleg más elérni egy 2.5-ös átlagot egy műszaki szakon mint egy bölcsészszakon...

2011. okt. 27. 01:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Sajnálom a jövő egyetemistáit.
2011. okt. 27. 01:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Már a mostaniakat is sajnálhatjuk, a BSc képzés gyakorlatilag semmire nem volt jó, így visszatekintve. Minden érdemleges oktatás a mesterképzésre marad. Legalábbis a Corvinuson.
2011. okt. 27. 01:15
 9/10 anonim ***** válasza:
így megy ez...
2011. okt. 27. 18:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Ennél ez bonyolultabb.
2020. jún. 22. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!