Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek szeptemberben...

Szerintetek szeptemberben megszavazzák a felsőoktatási törvényt?

Figyelt kérdés
most fogok 4. gimnáziumba menni, és remélem, hogy a felvételiig megszavazzák, hogy tudjam mihez kell magam tartanom.
2011. júl. 12. 18:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A 2012-es évi felvételi követelményeket ez nem érinti, azok már kiderültek.
2011. júl. 12. 19:09
 2/11 A kérdező kommentje:
nem azért kérdezem, hanem, mert azt szeretném tudni felvételiig, hogy hova melyik egyetemek, melyik képzései, melyik városokban maradnak meg.
2011. júl. 12. 19:17
 3/11 anonim ***** válasza:
Az integráció nem pár hónapos folyamat lesz, hanem évek hosszú során alakul ki. Már ha lesz egyáltalán. Jövőre semmi sem lesz, max valami nímand főiskola (Heller, Kodolányi) keretein belül lehet minimális változás.
2011. júl. 12. 19:18
 4/11 A kérdező kommentje:
tehát szeptemberben nem fogom megtudni, hogy az a szak ahova mennék elindul e egy bizonyos egyetemen, vagy mennem kell egy másik városba? előfordulhat, hogy x városban kezdek tanulni, és később z-be kell mennem az integráció miatt? vagy megmondják szeptemberben, hogy az integráció miatt több év múlva hol milyen szakok szűnnek meg?
2011. júl. 12. 19:25
 5/11 anonim ***** válasza:
Hát az üveggömbömet eltörtem, de jövőre semmi drasztikus változtatás nem lesz. Ezt mondjuk már leírtam.
2011. júl. 12. 19:29
 6/11 A kérdező kommentje:
engem az érdekelne, ha 2012-ben valahol elkezdek egy egyetemet, azt be tudom-e felyezni ugyanott 2015-ben. és a mesterszakot is meg tudom-e ott csinálni 2017-ben. vagy el kell mennem közben máshová
2011. júl. 12. 19:32
 7/11 anonim ***** válasza:

Az ilyen változásokat mindig felmenő rendszerben szokták bevezetni. Amit te elkezdesz, azt végig is fogod csinálni 99%-os valószínűséggel. Az integrációt pedig ne úgy képzeld el, hogy mostantól abban az épületben/városban nem lesz oktatás. De lesz továbbra is, csak nem xy főiskolának, hanem egy másiknak fogják hívni.

Hasonló játszódott le 2000-ben Debrecenben. Ott volt legalább 3 egyetem, plusz mellé több kisebb főiskola. Az egészet beszervezték egy egységes Debreceni Egyetemmé. A képzési helyek ugyanúgy megmaradtak, csak formálisan más lett a nevük, adminisztráción sokat tudtak spórolni.

A Közgáz és a Kertésztei egyetem sem szűnt meg, amikor Corvinus egyetemet csináltak belőlük. Ugyanúgy megmaradt a budai és a pesti campus is. A mostani átszervezés után is érdekes lenne, ha pl. a Közgáz Duna-parti épülete üresen kongana ezután.

2011. júl. 12. 19:35
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, konkrétan az érdekel, ha Sopronban a Faipari Mérnöki karon elkezdek gazdaságinformatikát tanulni, és a Győri meg a Soproni egyetemet összevonják, akkor be tudom e Sopronban fejezni az egyetemet, és nem kell e Győrbe járnom. (Soprontól 25 km-re lakom) ezért nagyon nem lenne mindegy.
2011. júl. 12. 19:41
 9/11 anonim ***** válasza:
Inkább városon belül vonnak össze egyetemeket. 2 várost összevonni nem gyakori.
2011. júl. 12. 20:17
 10/11 A kérdező kommentje:
a tervezetben vannak ilyenek is, hogy több város egyetemeit összevonják, pl. Sopront és Győrt is.
2011. júl. 12. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!