Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Segítség, bántalmazzák az...

Segítség, bántalmazzák az öcsémet, mit tudunk még tenni?

Figyelt kérdés

Az öcsém 15 éves, és tavaly egy magántanulósrác (nem tudom hányadikos) 2 barátjával megverték, megrúgdosták az öcsémet, és mivel anak a gyereknek elszakadt a cipője, és azt mondta az öcsémnek, hogy mivel azért szakadt el a cipője, mert belerúgott az öcsémbe, ez az ő hibája, ezért adjon neki 3 000 Ft.-ot. Ha egy kislány nem szól egy tanárnak, akkor a szüleink sem tudnának róla. Anyuék feljelentették, és a rendőrség tetten akarta érni egy olyan találkával, hogy el tudják kapni (de egy hülye gyermekvédelmis figyelmeztette azt a kölköt), nem sikerült, lemondták. Ugye már a bíróságon is voltak idén, azt ennyi.

Majd ma megint megverte az a kölök az öcsémet azért, mert fel lett jelentve. Ha az a bácsi nem állította volna le, akkor lehet még mindig ott verné az öcsémet, mert előttem 5 perce érkezett, s mikor hazaértem megláttam kisírt, a veréstől szétütött fejét, az arca lila, és nagyon fel van dagadva. Anyu nem akarja annyiba hagyni, így elmentek látleletet venni (most röntgenre mennek, mert odaküldték), majd mennek a rendőrségre feljelenteni. De az öcsém ugye fél, ahogy én is félek attól, hogy a feljelentés miatt megint megverik majd, és nem ússza meg ennyivel, mert nem lesz ott senki, aki szétválassza. Mit lehet még tenni? Hogy lehetne ezt a kölköt leszedni az öcsémről? Nagyon aggódom, hogy ebből rossz is lesz, hogy megint megverik, mert nem hatott rá látszólag az 1. feljelentés, hisz megverte, akkor mi rá a biztosíték, hogy most nem fogja bántani megint?

Kifelejtettem, hogy mindez a sulija előtti buszmegállóban zajlott le.

Kérlek segítsetek! Bocsánat, hogy hosszú lett.

L/17

2011. okt. 19. 16:22
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:

Legális ha van rá engedélye, és azt 18 év felett kaphat. És akkor sem használhatja közterületen.

Jobb az ha bele sem tudnak kötni, ha nincs bizonyíték és mindent tagad.

2011. okt. 20. 17:06
 42/46 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Van valami fejlemény?

2011. okt. 20. 19:18
 43/46 A kérdező kommentje:
Perpill kórházban van. Anyu dolgozik, ahogy apu is, de hogy a feljelentéssel mi van, azt nem tudom, de azt igen, hogy akarnak tenni...
2011. okt. 20. 19:19
 44/46 anonim ***** válasza:
amúgy szerintem néhány kigyúrt skinhead is eltudná intézni :D
2011. okt. 20. 20:04
 45/46 anonim ***** válasza:

Talán furcsa ötletnek tűnik, de szerintem ifjúsági pszichológussal beszéljetek, vagy az öcsédet is elvihetitek ilyenhez. Nem azért, mintha vele lenne baj, hanem azért, mert a kamaszokhoz értő szakember tudja azt megmondani, hogy egy ilyen ,,elvadult'' verekedő gyerekkel hogyan kell bánni. Olyan szakember is van, akit direkt az ilyenekhez ért.

Ha van rá lehetőség, hordozható kamerával föl lehetne venni az eseteket (ilyet öcséd is tarthat), lehetőleg már az előzményektől kezdve. Úgy már többet lehet tenni a rendőrségen is, a gyámhatóságon is. Vagy eleve osztálytársakkal együtt lehetne menni iskolába, ha van olyan gyerek/szülő, akivel ezt meg lehet beszélni. Mert úgy már tanú is lenne, vagy akkor eleve nem is mer támadni a veszélyes gyerek.

A fegyverekről, eszközökről: ezekkel az lehet a gond, hogy inkább csak úgy tudnak hatékonyak lenni, ha higgadt lelkiállapotban használja őket az ember. Szorongó lelkiállapotban nehéz jól felmérni a helyzetet, ha meg túl korán vagy túl későn veszi elő az ember az eszközt, akkor az baj lehet. Ha mostanra már nagyon szorong és labilis lett az öcséd, akkor esetleg neki is szükség lehet gyerekpszichológus segítségére. Az még mindig jobb, mintha ,,beég'' a lelkébe ez a sok élmény.

2011. okt. 25. 08:11
 46/46 anonim ***** válasza:
2012. márc. 4. 14:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!