Vannak jogi következményei annak, ha más diákigazolványát használom?
Passzív féléven vagyok és kicsit durvának tartom a teljes árú bérletek árát, de mivel a diákigazolványomat sikeresen elhagytam, így most pillanatnyilag más - érvényesített, de nem használt - igazolványát használom.
Ha ellenőrbácsi észreveszi hogy amit a képébe tolok igazolványt, azon nem én vagyok, akkor szimplán kifizetteti velem a bliccelési bírságot, vagy ez már komolyabb következményekkel is járhat?
Az a baj, hogy szerintem is :D
De az a durva, hogy még így is jobban megéri diákbérletet vennem, mert ha kéthónapig nem kapnak el, akkor már pluszban vagyok...
BTK 274. § (1) Aki
...
b) hamis vagy hamisított, illetőleg más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál,
...
bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
"A megállapított menetdíjon felül 8.000 Ft pótdíjat fizet, aki:
- a bérletét vagy más, utazásra vagy kedvezmény igénybevételére jogosító igazolványát, igazolását arra
jogosulatlan részére felhasználásra átadja vagy a más nevére szóló ilyen okmányokat felhasználja"
Ezt mondja a volán szabályzata... Az én esetem ezen kívül esne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!