Magyarországon milyen következményei vannak annak ha valaki nyíltan náci?
Elvileg a horogkereszt bárminemű ábrázolása tiltott,de persze ki lehet magyarázni,hogy én ezt csak divatból hordom(már volt rá példa).Bíróság elé ezért szerintem nem nagyon kerülsz max kaphatsz egy figyelmeztetést vagy pénzbírságot és mehetsz az utadra.
Egyébként pl a sarló-kalapács is tiltott és mégis hordják,úgy ahogy a horogkeresztet is.
A horogkereszt önkényuralmi jelkép volta, az antiszemitizmus pedig származás miatti diszkrimináció volta miatt büntetendő a törvény szerint.
Ezen túl semmilyen következménnyel nem jár.
"A horogkereszt önkényuralmi jelkép volta, az antiszemitizmus pedig származás miatti diszkrimináció volta miatt büntetendő a törvény szerint."
Antiszemitizmusról szó sincs a kérdésben az nem tűnt fel? Én náci létemre kizárólag cigányokat gyilkolok. Igaz, hogy azt sokat, de más nácik is elsősorban őket irtják, nem a zsidókat.
"Antiszemitizmusról szó sincs a kérdésben az nem tűnt fel?"
Bocsi, de a tájékozatlanságodért én nem viselhetem a felelősséget.
A mácizmus egyik alap tézise a zsidóság megvetése és üldözése. Ha ez nem antiszemitizmus, akkor nem tudom mi az.
"Én náci létemre kizárólag cigányokat gyilkolok."
Az meg rasszizmus, amit a törvény ugyanúgy büntet. Innentől kezdve teljesen mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!