Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feljelenthetek azert valakit,...

Feljelenthetek azert valakit, hogy vettem egy dolgot egy maganszemelytol, elore utaltam 6000 ftot aztan elkuldte utanvetelben meg plussz 2000 ftal, hogy majd rak ra egy kis haszont, ezek utan nem vettem at a csomagot, o meg nem utalja vissza a penzt?

Figyelt kérdés
Megvan neve, telefonszama, szamlaszama (gondolom ebbol megvan a cime is)
2011. okt. 13. 16:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Első körben a testbike.hu-n próbálnék lépni. Gondolom ez olyasmi mint a vatera. Szépen ott kell bejelenteni és szerintem nekik már rutinjuk van az ügyben, egyből segítenek ha tudnak.
2011. okt. 13. 17:54
 12/19 asmosys ***** válasza:

Adásvételi szerződés, megállapodás /email/ megvan.

Fizetési bizonylat /bankszámla kivonata/ megvan.

Postai küldemény átvételét igazoló szelvény /nem vetted át/ nincs meg.

Tehát kérd vissza a vételárat, vagy sürgősen küldje csomagként.

Ha nem, nyugodtan tehetsz feljelentést kb 10 perces ügy lesz. Esélyed sincs bukni.

2011. okt. 13. 20:03
 13/19 anonim ***** válasza:

"miért nem vetted át? az már 11 ezer forint és már rendőrségi ügy"

Totál mindegy, hogy 6000 vagy 11000?

Szerintem első körben az eladóval vedd fel újra a kapcsolatot, és mondd meg, hogy "simán" (tehát nem utánvéttel) küldje el az árut, vagy jogi útra viszed a dolgot!

Ha erre nem hajlandó - meglátásom szerint - polgári peres úton tudnál érvényt szerezni az igazadnak.

2011. okt. 13. 20:18
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
nem totál mindegy mert 10 alatt nem foglalkozik veled a rendőrség
2011. okt. 13. 20:23
 15/19 asmosys ***** válasza:
100%

Nem igaz hogy 10e alatt nem foglakozik veled a rendőrség. Ez már rég volt.

Senkinek nem rémlik hogy a fiatal lányok bizsut loptak 2e értékben és a fogdán kötöttek ki? Nagy hiszti volt.

Kicsit figyelni kellene a szabályokat, törvényeket, híreket. Hasznos.

2011. okt. 13. 20:34
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
tegnap 20:34 te nagy hír vadász :) ez az eset messze van a te általad emlegetett lopástól,nem hasonlítanám még véletlenül se egymáshoz
2011. okt. 14. 00:40
 17/19 asmosys ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 00:40

Most még messze. Azért írtam hogy: „Ha” az árút nem adja át, pénzt nem fizeti vissza. Akkor (!) tehet feljelentést.

Magánindítványra üldözendő cselekmények:

Személyi vagyont károsító lopás, sikkasztás, csalás, hűtlen kezelés, rongálás, jogtalan elsajátítás, orgazdaság, stb stb stb.

Így már nem olyan nagy a különbség. :))))

2011. okt. 14. 08:20
 18/19 anonim ***** válasza:

Feljelenteni bárkit bármiért lehet, más kérdés, hogy nem minősül-e majd rágalmazásnak, vagy szimplán csak haszontalannak, esetleg kiröhögik az embert.

A te esetedben valószínűleg eredményre nem vezetne, de persze megpróbálhatod.

Érdemesebb lenne polgári úton próbálkozni. Nem csak a "feljelentés" létezik. Amúgy sem érnél vele semmit, ha őt megbüntetnék, neked ugyanis a pénzed kéne.

2011. okt. 14. 12:25
 19/19 anonim ***** válasza:

"nem totál mindegy mert 10 alatt nem foglalkozik veled a rendőrség"

1. A bűncselekményi értékhatárt kb. 5 éve emelték fel 10.000 Ft-rol 20.000 Ft-ra.

2. A rendőrség az okozott kárértéktől függetlenül köteles intézkedni! (Tavaly nálunk olyan bejelentés volt, hogy ellopták egy ember kapuja melletti csengő műanyag borítófedelét. A kárérték kb. 50 FT!!! volt. A járőröknek pedig meg kellett csinálni a papírmunkát.)

Tehát ne vezess félre másokat, inkább egy kicsit légy naprakészebb (ha már hozzászólsz)!

3. Fenti esetben az eladó ELKÜLDTE az árút, csak az ellenérték körül van némi "keveredés". Ezért írtam, hogy előbb vele kellene tisztázni az ügyet, majd polgári perre vinni. Szerintem ugyanis itt nincs a rendőrség hatáskörébe tartozó jogsértés.

2011. okt. 14. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!