Tényleg jobban járt aki 2000-években forintban és nem CHF-ben adósodott el? Számolt utána már valaki?
"Szerintem aki eladósodik semmiképp sem jár jól, bármilyen pénznemben teszi is ezt."
Nézegettem a egy autó szalonban a kocsikat. Egész jó áron voltak kiírva. Egy eladó meg is mutatta a gépjárműveket, majd elmondta, hogy a kiírt árak csak az esetben annyi, ha hitelre veszem, ha kp.-ban fizetek akkor átlag 4-500-zal több. Hát nem is mentem vissza többet.
"Tényleg jobban járt aki 2000-években forintban és nem CHF-ben adósodott el?"
Nem. Csak azzal a frank-adóssal szemben, aki nem képzett biztonsági tartalékot.
Aki frankhitelt vett fel, de ésszel (vagyis minden hónapban félretette azt az összeget, amivel kevesebbet fizetett, mint amennyit akkor fizetett volna, ha Ft-hitelt vett volna fel), az máig jobban jár, mint aki Ft-hitelt vett fel.
Viszont a frankhitelesek többsége az említett módszer alkalmazása nélkül, azaz esztelenül járt el.
ma 20:38
Autót nem szabad hitelre venni. Már rég 0-ra amortizálódott, miközben még mindig törleszted: ez teljesen abszurd.
A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:50
Bölcsnek tűnő cselekedet, csak azzal nem számolsz, hogy nem mindenkinek van miből félretennie...
ma 01:48
Akinek "nincs miből félretennie", az eleve nem vesz fel hitelt, mert nem tudja törleszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!