Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag támadható anyám,...

Jogilag támadható anyám, mivel állandóan romlott ételt főz?

Figyelt kérdés
Ma is hazaértem, erre a másfél hete romló kaját csinálta meg nekem ebédre. Majdnem megettem, de 2 falat után leesett, hogy valószínűleg a romlott kaját eszem. Támadható az ilyen, ha ételmérgezést kapok miatta? Már nagyon elegem van, lassan alig ehetem meg az ebédet, mert állandóan odarakja a romlottat. Hozzáteszem, nagykorú vagyok.
2011. okt. 12. 18:14
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Természetesen. A 28.§ első cikkelye értelmében Magyarország területén romlott ételt főzni, valamint az magyar állampolgárnak feltálalni szigorúan tilos.
2011. okt. 12. 19:13
 12/28 anonim ***** válasza:

Ok, tegyük fel, hogy jogilag támadható. Beperled, néhány év tárgyalás után megbüntetik 500 000 Ft-ra, amit nektek a családnak kell kifizetnetek plusz a perköltséget. Mennyivel lesz jobb? :)

Másik eset, nem polgári peres eljárás, hanem büntetőjogi. Néhány év múlva a számodra legjobb eseteben is mondjuk lecsukják 5 évre, merthogy próbált téged megölni. Na, akkor ez így jó lesz? (Amúgy nem csuknák le persze, de feltételezzük a legideálisabbat, amit mondjuk elérhetnél.)

Az ember nem perli be a saját anyját, különösen nem akkor, ha egy háztartásban él vele.

2011. okt. 12. 19:14
 13/28 anonim ***** válasza:
Tehát visszakérdeznék. Mit érnél el vele, ha jogilag támadható lenne az anyád, és te jogilag támadnád? Mi a legtöbb amit ki tudnál hozni belőle szerinted, amilyen bírósági ítélettel mondjuk elégedett lennél?
2011. okt. 12. 19:16
 14/28 anonim ***** válasza:

"Ok, tegyük fel, hogy jogilag támadható. Beperled, néhány év tárgyalás után megbüntetik 500 000 Ft-ra, amit nektek a családnak kell kifizetnetek plusz a perköltséget. Mennyivel lesz jobb? :)"

Sokkal, hiszen akkor már a környék kukáiból fognak táplálkozni mindig friss élelmiszerből. xD

2011. okt. 12. 19:17
 15/28 anonim ***** válasza:

Anyád ad fedelet a fejed felé a hűtőben van kaja is és ezzel gyakorlatilag ki is merítette a nagykorú gyereke felé fennálló kötelezettségeit.

Az a romlott kaja is jó volt valamikor, csak persze te bszol megcsinálni, inkább éhenhalnál, mint valamit csinálnod kelljen, ugye? Akkor meg mit csodálkozol? Edd meg addig amíg jó, vagy csináld meg amíg jó, vagy ha nem, akkor ne panaszkodj.

2011. okt. 12. 19:21
 16/28 anonim ***** válasza:
55%
Körberöhögnek.
2011. okt. 12. 19:28
 17/28 anonim ***** válasza:
Kidobod a régi kajákat, és szépen bevásárolsz és főzöl magadnak. ,,állandóan odarakja" nyomorék vagy hogy nem tudsz gondoskodni magadról?
2011. okt. 12. 19:30
 18/28 anonim ***** válasza:
És ő feljelenthet mert te nem főzöl? :)
2011. okt. 12. 19:30
 19/28 anonim ***** válasza:
Szép család ez
2011. okt. 12. 19:41
 20/28 anonim ***** válasza:
81%
Minden problémád megoldódik, ha elköltözöl otthonról, és ezután te magad vásárolsz, főzöl, mosol, takarítol. És persze mindezt a saját keresetedből vásároltad meg, miután a lakásrezsit is kifizetted!
2011. okt. 12. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!