Mit tegyek, ha egy nagytestű kutyát szájkosár és póráz nélkül kiengednek közterületre, és ellenem uszítanak?
Társasházban lakunk (két hete költöztem ide), és a földszinti lakó a nagytestű kutyáját mindig szájkosár nélkül viszi, majd a ház előtti kis téren a pórázról is leköti, de már van, amikor hamarabb.
Egy elég nagy testű, méretes kutyáról van szó.
Okkal tartok tőle, mert a gazdi nincs túl jóba velünk, és vissza mondták nekem, hogy rám akarja uszítani a kutyáját. Nem tudom, mennyire gondolja ezt komolyan, de ma amikor mentem boltba, nagyon megugatott engem odafelé, majd amikor vissza mentem, lekötötte a pórázról, és direkt arra futtatta, amerre haza kellet volna jönnöm, végül kerülő úton mentem. De a találkozás hosszú távon elkerülhetetlen, mivel a lift mellet van a gazdi lakása, ha tényleg rám akarja uszítani, lesz rá bőven alkalma.
Sajnos a jelenlegi állapotban sokat nem tudok tenni ellene, mert nincs rá közvetlen bizonyítékom, hogy valóban rám akarja uszítani a kutyát, ha mondanám valakinek, még ő jelenthetne fel becsületsértésért.
Én soha nem bántottam azt az embert, nem sértegettem, egy rossz szót nem szóltam neki, fogalmam sincs, mi a baja velem. Valamikor rendőr volt, nem kedvelte a nagypapám, mert neki több fizetése volt, és most rajtam akar ez miatt bosszút állni. Utána lett haragos, miután megtudta, ki volt a papám. De erről aztán én tényleg nem tehetek, hogy a papa magasabb fizetést kapott, mint ő!
Sajnos valami nincs rendben ezzel a szomszéddal, főleg ha ilyenért akarja a kutyáját rám uszítani, pedig más baja nem lehet velem, én okot nem adtam rá, és nem is fogok.
Az erre vonatkozó jogszabályokat ismerem, hogy szájkosár és pórász nélkül nem szabad kivinni egy nagytestű kutyát. A társasház házirendjébe is írva van, hogy a lépcsőházban is kötelező a szájkosár, gondolom másnak is volt már baja ezzel a kutyával. Állítólag többen figyelmeztették már ezért a tulajdonost, de nem érdekli.
Én sem merek szólni, nem akarok okot adni, hogy tényleg rám uszítsa a kutyáját.
Mit tegyek? Hogyan tudom megvédeni magam ettől a kutyától? Nem szeretnék ez miatt elköltözni, mert egyébként jó helyű és fekvésű a lakás, ezt a kutyát leszámítva nagyon jól érzem itt magam.
Ha megharap tisztában vagyok a következményekkel. A kutyát elaltathatják, a tulajdonos pedig pár évre börtönbe megy. Csak erről nem a kutya tehet, ha arra tanítják, hogy emberre támadjon, illetve a gazda nem tartja be a szükséges óvintézkedéseket (minimum szájkosár). Én pedig hetekre a kórházba kerülök, ha túlélem (elég nagy testű az a kutya ahhoz, hogy akár végezzen is velem). A gazdi jár a legjobban, még akár a börtönt is megúszhatja az elmeállapotára tekintettel. Több okból írom ide ezt a kérdést. Egyfelől tanácsot szeretnék kérni, hogy mit tegyek, másfelől ha arra kerül sor, most már ezt a kérdést is bemutathatom a bíróságon, hogy szándékos volt a dolog, nem véletlen baleset.
Mivel tudom a dolgot megelőzni? Meg tudom magam védeni ettől a kutyától?
Csak olyan megoldások érdekelnek, amik törvényesek, és nem vált ki nagyobb haragot felém ebből az emberből. A kutyát sem szeretném azért büntetni, mert ilyen a gazdája. Sajnálom szegény állatot, remélem legalább ő értelmesebb lesz annál, mintsem rám támadjon.
Köszönöm a segítséget.
"Kutyariasztó"Nevetséges!Ha ne jön be akkor tévedtél,,mi?
És még milyen hülyeségek vannak még?
Ha neked kellene használni egy malamut ellen akkor mit csinálnál?
Tiszta idiotizmus amit írtok!!!
Nem egy patkányról van szó!!
Tudod mit ki kell mind próbálni,és amelyik be jön az a nyerő....Csak egy a baj egyszer tévedsz utána irány a baleseti.
Én ilyen elmehibbant embereknek nem is engedném, hogy kutyát tartson. (Írtad az elmeállapota miatt nem zárnák börtönbe).
Ha úgy alakulna azt tudom tanácsolni, hogy tiszta erődből üsd meg a szemét. Aláírom lehet megharap, de semmi illegális eszközzel nem rendelkeztél csupán a kezeddel védted magad, teljesen jogos önvédelemnek fog számítani. Tudom, hogy nem akarod a kutyát bántani és harapást sem akarsz szenvedni, de a saját testi épséged csak fontosabb, mint hogy egy kutyának kiütöd/megütöd az egyik szemét, talán a komolyabb sérülést elkerülheted. Én nem hiszek ezekben a sípoló hanggal ijesztegető dolgokban nálunk nem vált be a szomszéd kutyák ellen.
Jézusom,,milyen tanácsokat adtok?
Ki a jó fene néz farkas szemet egy nagy darab kutyával és spricceli szembe,na meg be üt a szeme közé.
Ezt ugye nem gondoljátok ,kedves hozzászólók,hogy egy az életbe kivitelezhető??
Talán még a sokkoló ami,jó ötlet,mert ahol éri az ütés az hat egész kutyára és nem kell szembe futni vele mint a bika az arénába.
Ezekről a hagos kütyükről meg az a véleményem ,ha megijeszted a kutyát az nem olyan biztos,hogy el szalad,hanem ellenkezőleg,az ijedtségtől még jobban támadhat.
Ez egy panel kutya,,hozzá van szokva a napi ricsajhoz !!
ÉS HA USZÍTJÁK ,AKKOR TÁMADNI IS FOG,LEGYEN BÁRMILYEN HAGOS A TROMBITA VAGY A RIASZTÓ!!
Bizonyára a kérdező nem torreádor,hogy mókázzon a tér közepén.
"ÉS HA USZÍTJÁK ,AKKOR TÁMADNI IS FOG"
Éppen ez a baj, erről ugyanis nem a kutya tehet, hogy ember ellen van uszítva. A végén pedig a kutya, illetve akit megtámad, az húzza a rövidebbet, mialatt az az ember, aki uszította, akár meg is úszhatja az egészet.
Sajnos igen megúszhatja,mert a kutyát megfigyelés alá helyezik és ha nem agresszív akkor el engedik.
Elég baj ,hogy meg ússza,,láttam a kis videót!
Sajnálom,,,,
Üdv. Teca
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!