20 évesen önamagam számára igényenlnék gyerektartást. Lehetséges?
Figyelt kérdés
OKJ-s tanuló vagyok, nappali tagozaton, 20 éves, eddig nincs szakmám sem diplomám és úgy tudom így még mindig járna gyerektartás az apámtól mint az járt korábban. Korábban anyámnak járt a pénz, de most szeretnem saját nevemre igényelni a pénzt. A kérdésem az lenne hogy milyen szervhez kell forduljak (gyámügy?, bíróság?) és hogy lehetséges e a korábban megítélt 10000 ft újratárgyaltatása. Előre is köszönöm2011. szept. 6. 18:18
1/4 anonim válasza:
hm...nem tudom megéri-e a dolog a bírósági költségek bevállalását,főleg,hogy gondolom nem akarsz még 10 évig tanulni,hogy bejöjjenek a tárgyalás/eljárás/ügyvéd költségei,ha apád nem akar fizetni,vagy anyád nem adja oda a pénzt...és mondjuk elkölti magára...vagy ilyen gondok nincsenek?
2/4 anonim válasza:
Elöször mindenképpen menj be az ngyenes panasznapra a biróságon - ott meg tudják mondani, hogy egyáltalán jár-e valami neked, és ha igen, akkor hogy kell elinditanod a kérvényt.
3/4 anonim válasza:
Saját névre(úgyis mondhatom saját jogon ) nem igényelhető.
Gyermektartási igénye a gyermeket ellátó-eltartó szülő vagy hivatalos gyám igényelheti.
4/4 anonim válasza:
18 év felett már nem gyerektartás jár hanem rokontartás!!Ezt kérheted a bíróságtól,és ha nincs jövedelmed,vagy kevés van kérhetsz költségmentességet is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!