Ha egy nő megerőszakol egy férfit és megtartja a gyereket, akkor a férfinak kell fizetnie gyerektartást?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 17. 19:16
1/4 anonim válasza:
Gondolom úgy értetted, hogy egy férfi erőszakol meg egy nőt. És igen, gondolom kell fizetni neki. Persze csak miután leülte a büntetését. Mondjuk én inkább kivégezném az erőszaktevőket, a nőnek meg fizessen az állam inkább, méghozzá rendesen. Megérdemli, ha már ilyen történt, és meg is tartotta.
2/4 A kérdező kommentje:
Nem, nem úgy értettem. Bár ez a kérdés csak egy fikció.
Az tény, hogy a valóságban olyan soha nem fordulhat elő, hogy nő erőszakol meg férfit, de tegyük fel, hogy megtörtént. Utána a kérdés adott.
2011. ápr. 17. 20:34
3/4 anonim válasza:
Ha ritkán is de történt már olyan,hogy nő erőszakolt meg férfit!
De én azt is a férfi megerőszakolásának tartom,amikor a nő annak akarata és belegyezése nélkül, a férfit átvágva lesz terhes.
Vagy azt,ha véletlenül lesz terhes,de megtartja akkor is,ha az apa nem akarja.
A gyerekvállalás mindkét fél közös akarata kell,hogy legyen,és CSAK akkor,ha a felneveléséhez megvannak a szükséges feltételek.
4/4 anonim válasza:
Szerintem, mert a pasi ezt az egészet nem akarta, erőszakkal történt meg a dolog, így nem köteles. Nem tudom, mit mond a jog ilyen esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!