Ha megöklök egy szúnyogot, akkor gyilkos vagyok?
Nem. De én ha egy politikust ütsz agyon se foglak elítélni.
Már ha ide írod a politikához... :)
21:01:
Igen, Magyarországon nincs eszmei értéke, de nem létezik olyan ország, ahol van?
Hasra ütés szerű példa: Magyarországon védet állat a fecske, de mondjuk Kambodzsában nem az. Itthon nem tudom milyen büntetés járna érte, Kambodzsában semmilyen (térjünk el attól, hogy ott talán nem is honos a fecske )
De a teheneket is megölik azt eszük a pöribe... :D
De arra az a kifogás hogy az élelemért kell.
Viszont ha jogilag nézzük én mondjuk kannibál lennék és megenném az ellenségeimet mondván hogy éhes voltam akkor elvileg nem ítélhetnek el? :D Hülye példa tudom... :D
Szerintem a szűnyogot sehol sem védik, szóval, nem hinném, hogy törvényesen bűn lenne a pusztítása.De ha tartasz ettől, ekkor ásd el jól a tetemét és tűntesd el a vérfoltokat, nehogy fény derüljön a bűntényre.
Kevésbé idegesítő rovarok esetében már én is elgondolkoztam, hasonlón, hogy nem-e bűn szándékosan agyonütni egy másik teremtményt , még ha az csak egy kis rovar is?És arra is gondolok, hogy ha leütöm, valakinek talán nagyon fog hiányozni a maga fajtájában, mert neki is lehet családja, szóval, én még a szúnyogot sem ütöm le szívesen .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!