Valaki megtudná nekem mondani hogy ebből lehet-e akármi bajom? Na szóval 14 leszek és boxolok és egy gyereket nagyon megvertem eltört az orra stb. ebből lehet bajom?
Két úton-módon származhat bajod a dologból:
1. Törvényes út: Ha valóban eltörted az orrát, az 8 napon túl gyógyul, akkor a Btk. 170. § (2) mindenképp vonatkozik rád (súlyos testi sértés), ez a minimum (az esettől függően még hozzácsaphatják a vádhoz a 170. § pár bekezdését, esetleg egy másik paragrafust). Mivel még nem múltál el 14, nem fognak börtönbe vinni, és ha ez az első összezördülésed az igazságszolgáltatással, akkor nagyon valószínű, hogy hogy nevelőintézetbe se raknak. De! Nagyon valószínű, hogy örökre eltiltanak a versenysporttól. Bekerülsz a rendőrségi nyilvántartásba, így ha később bármilyen apró stiklit elkövetsz, egyből "házhoz jönnek" a yardok. Ha az iskolában történt a balhé, akkor áthelyezhetnek másik suliba. Ezen kívül nem kis fejfájást fogsz okozni a szüleidnek a folyamatos rendőrségre-bíróságra rohangálásokkal. Esetleg polgári peres úton a sértett (vagy a szülei) anyagi kártérítést is követelhet. Persze az is lehet, hogy "problémás" családból származol, ebben az esetben csak a szokásos fog történni, nem kell elmagyaráznom.
2. Törvénytelen út: Bár írtad, hogy nem félsz a sértett haveri körétől, kis töki vagy még, vedd figyelembe, hogy 18-20 éves korodig nagyon megváltozhatnak az erőviszonyok (éljen a serdülőkor), és a másik mentalitása is. Ezen kívül túltengő önbizalmad lelohasztására hadd mondjam el, hogy mindenkit meg lehet verni, akármikor bekaphatsz egy véletlen pofont, hátulról támadhatnak meg, esetleg fegyverrel (nem puskára gondolok, egy sima snassz fahusánggal már elég csúnyán elbánhatnak veled). Vagy mit teszel akkor, ha a sértett édesapja hirtelen haragú, és esetleg ő keres meg a haverjaival? Egy 13 éves kisgyerek (lehet, hogy fizikailag fejlettebb vagy a korodbelieknél, de ettől még összességében gyerek vagy) nem fog tudni megverni néhány feldühödött felnőttet.
A legjobb megoldás szerintem a következő: szüleidnek elmondod a történetet, majd együtt szépen átsétáltok a sértetthez, és bocsánatot kérsz, aztán bízol a sértett, és a szülei jóindulatában.
Vagy retteghetsz egy jó ideig, hogy mikor jönnek érted a rendőrök, vagy az utcán melyik sarok mögül kapod majd a meglepetés-pofont.
Nem. Csak én pszichológusi vizsgálathoz kötném az összes küzdősportot, ha valaki nem versenyszinten akarja csinálni.
Ismerek én nálad veszélyesebb embert, akinek ha éppen olyan kedve van, akkor az élő fába beleköt, mert profi szinten űzi az adott sportágat.
Primitív dolog úgy levezetni a feszültséget, hogy a náladnál gyengébb embert sz@rrá püfölöd. Összesen ezért írtam, amit írtam.
Erőszak? Primitív dolog!
Ő 80kg volt? Mákod volt, hogy egy tohonya gyerek.
Beszólt és cseszegette a haverjaidat? Ők nem tudják megvédeni magukat?!
Önkényes "igazságosztás"? Teljes mértékben büntetendő!
Versenyszerűen bokszolsz? Tudhatnád, hogy mindenekfelett önkontroll!!
Legközelebb belebaszod fejét az asztalba? Tippelhetek? Egy kisebbségi komplexusban szenvedő raj vagy!
"14 leszek" - ezek szerint még nem vagy.
14 év alatt nem vagy büntethető, felette viszont már igen!!
Ezt nem azért mondom, hogy 14 éves korodig verekedj, mert szerintem ne menősködj, hanem próbáld meg másképp megoldani a problémáidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!