Ez becsületsértés lenne? És ha igen, milyen következményekkel számolhatok?
A sztori röviden:
Apukám elvállalta egy ház teljes megszerelését 400.000 forintért. (maszek munka, feketén dolgozik) A munkájáért, amiért más vállakozó a környéken a dupláját kérte volna, kapott 200.000 forintot. A többit nem akarják neki kifizetni, holott a pénz jogosan járna neki. Mivel apukámnak nincs bizonyítéka, meg egyébként is feketén dolgozott a háznál, ezért jogi útra nem vihetjük az ügyet, tehát a pénzt egyértelműen buktuk. (200.000) Apukám bár k**va ideges volt, de mondta, hogy jó lesz**ja, ez van. Én viszont nem hagyom annyiban és "bosszút állok". Arra gondoltam, hogy szépen megkeresem a szomszédokat és a környéken lakókat( most költöztek a környékre, ez egy kisebb város, de falu jellegű, tehát mindenki ismer mindenkit) és elmesélem mindenkinek az esetet, csak hogy tudjákm hogy milyen egy gerinctelen, alja, mocskos, undorító emberek költöztek a környékra. Érdekelni fogja őket ebben biztos vagyok, és menni is fog róla a pletyka rendesen, így idővel visszajut a hülye k**rva fülébe is. Na most ez a nő idegbeteg(de frankón, tehát valóban orvosi eset, mert valahol elhagyta 1 kerekét, na jó inkább mind a 4-et) képes lenne feljelenteni érte. Mindenképp megteszem, sőt még gondolkodok komolyabb bosszún is, de az érdekelne hogy ha ez így becsületsértésnek minősülne (az lenne?) akkor milyen következményekre számíthatok?
okos egy lény vagy
ha azt mondod neki hogy te idióta hülye vagy és van rá tanú akkor is feljelenthet becsület sértés miatt és rábaszol, szerintem fejezd be a baromságaidat.
apád meg miért nem kérte el előre a pénzt, így utólag már nincs értelme pattogni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!